İHD'li kadınlar: Beyaz da yasak listesinde

  • kadın
  • 15:01 9 Mayıs 2019
  • |
img

İZMİR - İHD İzmir Kadın Komisyonu, son dönemde tutuklu annelerine yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, “Her türlü saldırı, şiddet, taciz işkencedir. Ve işkence bir insanlık suçudur” dedi. 

 
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Kadın Komisyonu, açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenleyen annelerin darp edilmesini  protesto etti. Dernek binasında yapılan açıklamaya, tutuklu aileleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcileri katıldı. Toplantıda açıklamayı okuyan İHD Şube Yöneticisi Cemile Karakaya, beyaz tülbentli annelerin cezaevleri önünde barış dedikçe joplandıklarına, hakarete uğradıklarına, yerlerde sürüklendiklerine dikkat çekti. Karakaya,  beyaz rengin de yasaklar listesine girdiğini söyledi. 
 
HER YERDE ŞİDDET
 
Fiziksel saldırıların kadın düşmanı erkek egemen devletin bilinen yüzü olduğunu ifade eden Karakaya,  “Diyarbakır'da bir kadın polis hiç görülmedik bir şekilde, kin ve nefretle bir anneye saldırıyordu. Öfke ve şiddetini kontrol edemeyen bu kadın polise arkadaşları müdahale ediyor ancak durduramıyor.  Gözaltına alınanlar ters kelepçelenerek gözaltı araçlarına alınıyor. Polisin gözaltı sırasında annelerin kafasına vurduğu görülüyor. Yine Diyarbakır’da bu artan şiddete hayır diyen bir grup KESK üyesi kadın darp edilerek gözaltına alınıyor, milletvekilleri taciz ediliyordu. Ardından Batman ve İzmir’de 'çocuklarımız ölmesin' diyen annelere gözaltı yapılıyor ve jandarma bölgesinde bir ay boyunca her türlü eylem ve etkinlik yasağı kararı alınıyor” ifadesinde bulundu.  
 
'ŞİDDETE SON VERİLMELİ'
 
Dakikalar değil, saniyelerin bile bir canı kurtaracak değerde olduğunu vurgulayan Karakaya, “Tecrit kalksın çocuklarımız ölmesin, barış olsun diyen bu annelere yapılan her türlü saldırı, şiddet, taciz işkencedir. Ve işkence bir insanlık suçudur" diyerek şiddete son verilmesini istedi.