Batman’da kadınlar şölende bir araya geldi

  • kadın
  • 19:50 22 Haziran 2018
  • |
img
BATMAN - Seçime son bir gün kalırken TJA öncülüğünde Batman merkezdeki şölende bir araya gelen kadınlar "tek adam rejimine" son vermeye çağırdı.
 
Baskın seçime son bir gün kala HDP Batman'da çalışmalarına devam etti. TJA öncülüğünde Batman merkez seçim lokalinde bir araya gelen kadınlar "tek adam rejimine" son verme şiarıyla şölen düzenledi.  Şölene yediden yetmişe çok sayıda kadın katıldı. Bir kadının 7 aylık bebeği ile TJA şölenine katılması dikkat çekti. Kadın özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren kadınlar adına yapılan saygı duruşu ile başlayan şölende kadınlar,  Koma Jinên Azad'ın söylediği marşlar ve şarkılar eşliğinde halay çekti. Kadınların yöresel kıyafetleri ile katıldığı şölende Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kadın erbane grubu da sahne aldı. 
 
Şölen öncesi TJA aktivisti Rozerin Aktaş yurttaşları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.  Aktaş,  "Kadının özgür olmadan toplum özgür olmaz. Kadının özgürlüğü ise İmralı'da tecrit altında tutulmuş olan önderdir" diye konuştu. AKP iktidarının kadının iradesini yok saydığına dikkat çeken Aktaş, "Kadının iradesini HDP ile meclise taşıyıp irademize sahip çıkacak ve tek adam rejimine son vereceğiz. Tek adam rejimine de genç kadınlar mücadele ederek son verecektir" dedi.
 
Aktaş'ın konuşmasının ardından yerel kemençe grubunun ezgileri eşliğinde bir süre halay çeken yurttaşlar ardından ise Koma Jinan Azad'ın ezgileri eşliğinde yurttaşlar çoşkuyla halay çekti. Şölene katılan herkes, yarın Batman şehir merkezinde uzun araç konvoyuyla yapılacak olan şehir turuna davet edildi.