'Tek adam rejimine karşı sandıklarda irademizi yansıtacağız'

  • kadın
  • 22:00 20 Haziran 2018
  • |
img
İSTANBUL - HDP Kadın Meclisi ve TJA, Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda kadınlarla buluştu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA) Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda “Yeni yaşam özgür kadınla yeni toplum kadın emeğiyle” şiarıyla, kadınlarla bir araya geldi. HDP milletvekili adayları, HDP İl Eş Başkanı Esengül Demir ve İnsan Hakları Şube Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Yöresel kıyafetleriyle etkinliğe katılan kadınlar zılgıtlarla halay çekti. 
 
‘İRADEMİZİ HİÇBİR GÜCE TESLİM ETMEYECEĞİZ’
 
Kadın mücadelesi ve seçim çalışmalarına ilişkin sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Esengül Demir, yaşamın her döneminde erkek egemenliğine direnen kadınların, 24 Haziran’da hem iradelerini hem de direniş güçlerin yansıtacaklarını belirtti. Kadınların AKP iktidarı boyunca birçok rol dayatıldığına değinen Demir, “Kadınlar tek adam rejimine karşı sandıklara gidecek ve iradesini oraya yansıtacaktır. Biz kadınlar her yerde mücadele ettik ve başarılı olduk. İrademizi hiçbir güce teslim etmedik” dedi. Seçim günü bütün kadınları sandıklarda görevli olmaya davet eden Demir, “Seçim günü sandıklarda görevli olup oylarımızın çalınmaması ve oyların doğru işlenmesini takip etmek gerekiyor. AKP’nin bize dayattıkları karşısında sabahtan geceye kadar sandıkların başında olalım. Siyaseten bizi temsil edecek kadınların seçilmesine irade gösterelim. HDP toplumun her kesiminden birçok yerden kadını aday göstermiştir. İrademizi asla böyle bir iktidara teslim etmeyelim. Kadınlar isterse yapar” diyerek sözlerine son verdi.
 
EREN KESKİN: BÜTÜN KADINLARDA SAKİNE CANSIZ’IN RUHU VAR
 
İHD Eş genel başkanı Eren Keskin de, bu coğrafyayı direnen kadınların değiştireceğini ve Sakine Cansız ruhunun bütün kadınlarda olduğunu söyledi. Cezaevinde olan HDP’li vekillerin çoğuyla insan hakları üzerine çalışma yürüttüğünü belirten Keskin, “Biz 90’lı yıllarda yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olduk. Bu katliamların suçluları hala açıklanmadı. Ama biz kim olduklarını biliyoruz. AKP, hiç utanmadan Mehmet Ağar ve Tansu Çiler gibi eli kanlı katilleri yanına aldı” ifadelerin kullandı. HDP’nin demokrasinin kilidi olduğuna dikkat çeken Keskin, “Var gücümüzle HDP’ye ve Demirtaş’a oy vermeliyiz. Demirtaş zincirlerin ardından, hapishaneden hepimize umut oldu ve olmaya devam ediyor. Bugün burada bulunan kadınlarla beraber HDP’ye barajı aştıracağımızın sözünü verelim. Kadınların siyasette yapacağı çok şey var. Kadın ruhunu siyasete geçirelim” diye belirtti.
 
’24 HAZİRAN’DA KADININ GÜCÜNÜ GÖRECEKLER’
 
İstanbul milletvekili Hüda Kaya ise, kadınsız bir dünyanın çekilmeyeceğini ve kadınların iyi ki var olduğunu dile getirdi. Bakırköy mitinginde verilen Demirtaş’ın konuşmasının Türkiye’nin birçok yerinde insanın nefesini kestiğini ve bu durumun AKP’de büyük bir korkuya sebep olduğunu söyleyen Kaya, “Sarayın ve yezidlerin bir oyluk canları var. 24 Haziran’da kadının gücü neymiş görecekler. 25 Haziran’da insanların karşısına çıkamayacaklar. Arkalarına bakmadan gidecekler. Onlara Kürt’üyle, Alevi’siyle, Çerkezi’yle, hep beraber nasıl birlikte yaşamanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Biz bu ülkede yaşayan 81 milyon insan için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Etkinlik Anadolu’nun Renkleri'nin şarkılarıyla devam etti.