Dilara Yıldız’ı katleden faile ağırlaştırılmış müebbet

  • kadın
  • 15:10 27 Mayıs 2023
  • |
img
İSTANBUL - Tuzla’da avukat Dilara Yıldız’ı katleden TSK’de bomba imha uzmanı olan Oktay Dönmez’e ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi.
 
İstanbul’un Tuzla ilçesinde 10 Ocak 2022 tarihinde avukat Dilara Yıldız'ı bir kafede alıkoyduktan sonra katleden TSK’de bomba imha uzmanı olarak görev yapan Oktay Dönmez’in yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, dün Anadolu Adliyesi 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Yıldız’ın avukatları hazır bulunurken, çok sayıda meslektaşı ve kadın örgütü temsilcileri de yer aldı. Fail Oktay Dönmez de duruşmaya katıldı. 
 
‘ÖMÜR BOYU CEZALANDIRILSIN’
 
Kimlik tespitinin ardından söz verilen Yıldız’ın annesi Elvan Akyel, “Çocuğumla hiçbir gönül bağı yoktu. Çocuğumu yok etti, ömür boyu ceza almasını istiyorum” dedi.
 
Ardından söz alan fail Dönmez ise, savunmasında suçlamaları ret etti.
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Dönmez hakkında “Tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Nitelikli yağmaya teşebbüs” suçundan 9 yıl, “Kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 6 yıl, “Konut dokunulmazlığının ihlali” suçundan 1 yıl 6 ay ceza verirken, Atakan Günay'a yönelik “silahla tehdit” suçundan 2 yıl 6 ay, “6136 Sayılı kanuna muhalefet” suçundan ise 1 yıl hapis cezası verdi. 
 
Fail Dönmez hakkında toplamda ise, ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi.