TJA'dan Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasına kınama

  • kadın
  • 14:26 21 Şubat 2018
  • |
img
DİYARBAKIR - Tevgera Jinên Azad (TJA), 2015'te yaptığı bir konuşma gerekçe gösterilerek TJA aktivisti Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasını kınadı. Yapılan açıklamada, "Aynı yöntemleri uygulamaktan usanmayan siyasi anlayışın içine düştüğü durum, en hafif deyimle kadın ve demokrasi düşmanlığıdır" denildi.
 
Tevgera Jinên Azad (TJA), Ardahan'da hakkında açılan bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alındıktan sonra dün akşam saatlerinde tutuklanan TJA aktivisti ve eski milletvekili Ayla Akat Ata'nın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Son dönemde toplum tüm kesimlerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına dikkat çekilen açıklamada, "OHAL süreci ile birlikte kadın aktivistlere, demokrasi güçlerine, tüm hak ve emek örgütlülüklerine aralıksız saldıran AKP-MHP hükümeti, kadın ve Kürt düşmanlığında varabileceği en son noktada durmaktadır. Kadın özgürlüğünü, halkımızın özgürlüğünü faşizm uygulamaları ile bastırabileceğini düşünen bir hükümet gerçeği ile karşı karşıyayız. Başta kadınlar ve tüm demokrasi güçlerinin birliği ve direnişiyle bu saldırılar sonuçsuz kalacaktır" denildi.
 
Başta Kürt illeri olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde 8 Mart arifesinde kadın aktivist ve siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamaların kazandığının altı çizilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 
 
"Son olarak da kadın özgürlük mücadelesinde değerli emeği ve çalışmaları olan, TJA aktivisti ve eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata 2015’te yapmış olduğu bir konuşma gerekçe gösterilerek hukuksuzca, evinden çıktığı sırada gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Arkadaşımız Ayla Akat Ata’nın hukuksuzca tutuklanmış olmasını kınıyoruz.  
 
Yüzyıldır aynı yolları, aynı yöntemleri uygulamaktan ve sonuçsuz kalmaktan usanmayan bu siyasi anlayışın, içine düştüğü durum en hafif deyimle kadın ve demokrasi düşmanlığıdır. TJA aktivisti Ayla Akat Ata şahsında gözaltında tutulan bütün kadın aktivistlerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kadın mücadelesine, haklarına ve aktivistlerine yönelik bu saldırgan tutumu kınıyoruz, kabul etmiyoruz."