TJA: Taşdemir’e yapılan iftira kadın özgürlük mücadelesinedir

  • kadın
  • 15:51 22 Şubat 2021
  • |
img

DİYARBAKIR - HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir’in hedef gösterilmesine tepki gösteren TJA, “Soylu'nun iftiralarını kadın özgürlük mücadelemize ve tüm kadınlara yapılmış olarak sayıyoruz” dedi. 

Özgür Kadın Hareketi (TJA), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’e ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AKP-MHP ittifakının uzun zamandır erkek devletin özel savaş politikalarıyla başta özgürlük mücadelesi veren kadınları ve onların şahsında tüm kadınları hedef aldığına dikkat çekildi. 
 
'ÖZGÜRLÜK ÇİZGİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
 
Taşdemir üzerinde yapılan komplovari yaklaşımların özel savaş politikalarının somutlaşmış hali olduğunu belirten açıklamada, “Süleyman Soylu’nun bu iftiraları sadece aktivistimize değil, aynı zamanda kadın özgürlük mücadelemize ve tüm kadınlara yapılmış olarak sayıyoruz, bunu kabul etmiyoruz. Biz kadınlar olarak kadına yönelik her türlü şiddet, baskı, sömürü ve özel savaş politikalarına karşı mücadele edeceğimizi, özgürlük çizgimizden asla vazgeçmeyeceğimizi ve sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha yeniliyoruz” ifadeleri yer aldı.