Alıkoyma ve tecavüz faili iki erkek tutuklandı

img
KONYA - Konya’da, günlerce alıkoydukları kadınlara tecavüz eden Mehmet Demirbaş ve Ulvi Akbarov isimli failler gözaltına alınarak tutuklandı.
 
Konya’da Mehmet Demirbaş ile Ulvi Akbarov adlı kişiler, sosyal medya üzerinden tanıştıkları iki kadını dört gün boyunca alıkoyarak tecavüz etti. Türkiyeli olmayan ve pasaportlarına el konulan kadınlar, daha sonra eve çağrılan erkeklerin de tecavüzüne maruz kaldı. 11 Ocak gecesi kadınların, polisi arayarak maruz kaldıklarını aktarmasıyla olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 
 
Kapının kilitli olması nedeniyle kadınlar, 3’üncü kattaki daireden itfaiye merdiveniyle çıkarılabildi. Faillerden Mehmet Demirbaş, evin yakınlarında gezdiği sırada, Ulvi Akbarov ise evinde gözaltına alındı. Faillerin evlerinde yapılan aramalarda ise silah ve kadınların el konulan pasaportları bulundu.  
 
Gözaltından sonra adliyeye sevk edilen failler, çıkarıldıkları mahkemece “insan ticareti”, “fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama”, “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklandı.
 
Kadınların ise sınır dışı edilmek için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.