Maçka Parkı'nda buluşan kadınlar 'öz savunmayı' konuştu

  • kadın
  • 20:45 12 Eylül 2020
  • |
img

İSTANBUL - Maçka Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, düzenledikleri forumda kadın mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi ve öz savunmanın önemini konuştu. 

 
Mor Dayanışma tarafından Şişli'de bulunan Maçka Parkı'nda kadın buluşması düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı buluşma kapsamında düzenlenen forumda kadın hareketi ve İstanbul Sözleşmesi konuşuldu.
 
İlk sözü alan Gözde Özkök, üyesi olduğu Mor Dayanışma'nın ortaya çıkış süreci ve önemini anlattı. Mor Dayanışma'nın çalışmalarını sokak sokak, ev ev büyüten bir mücadele alanı olduğunu söyleyen Özkök, pandemi sürecine rağmen sürdürdükleri çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Yapılan konuşmalarda kadınlar, erkek-devlet ikilisine karşı verilen mücadeleye örnek olarak DAİŞ çetelerine karşı savaşan ve devrim yaratan Rojavalı kadınları gösterip, kadınlarının sahip oldu güce dikkat çekti.
 
'EN BÜYÜK MÜCADELE ÖZ SAVUNMA’
 
İstanbul Sözleşmesi’nin önemi üzerinde durulan tartışmalarda ise sözleşmenin kadınlar için can simidi olduğu ifade edildi.
 
Yine Türkiye'de kadınlara dönük bir soykırım uygulandığı yönündeki görüşler ifade edilirken tecavüz ettiği İpek Er'in yaşamına son vermesine neden olan Uzman Musa Orhan'ın serbest bırakılmasının bu soykırım planının açık bir göstergesi olduğu kaydedildi. 
 
AKP ve MHP ittifakının tecavüz faillerini koruyan, çocuk istismarını, kadın ölümlerini normal gören bir yerde durduğunu belirten kadınlar, “Bu açık gerçeklik karşısında yaşamımızın her alanını örgütlemek gerekiyor. En büyük mücadele de öz savunmadır. Hukuk yoksa, öz savunma vardır" yönünde değerlendirmelerde bulundu.