Muğlalı kadınlar: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir

  • kadın
  • 20:29 26 Haziran 2020
  • |
img
MUĞLA - HDP Muğla Kadın İl Meclisi  "Kadın Mücadelesi Her yerde" kampanyası kapsamında düzenlediği açıklamada, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Kadın Meclisi,  "Kadın Mücadelesi Her yerde" kampanyası kapsamında, kadın kazanımları ve kayyımlara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Menteşe ilçesinde bulunan Sınırsızlık Meydanı’nda yapılmak istenen açıklamaya polis  izin vermedi. Bunun üzerine kadınlar HDP Muğla İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya il ve ilçe eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.  
 
Mor zincir oluşturan kadınlar, "Kadın Meclisi Her yerde" pankartı açarak "Eş başkanlık mor çizgimizdir", "Kadın mücadelesi her yerde” sloganları attı. Açıklamayı Muğla HDP İl Eşbaşkanı Fulya Erdoğan okudu.
 
Erdoğan, halkın iradesiyle seçilen  belediye eşbaşkanları  ve meclis üyelerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, tepki gösterdi. Kayyımların kadın kazanımlarına göz diktiğini ve kadınların hukuksuzca gözaltına alınarak tutuklandığını dile getirilen Erdoğan, “Bin bir emekle oluşturulan kadın kurumları  ortadan kaldırıldı. Kapatılan kadın merkezlerine başvuran, buralardan danışmanlık hizmeti alan ve sığınaklardan faydalanan kadınların bilgilerine el konuldu. Eşit temsiliyet ve eşit yaşam için eşbaşkanlık anlayışından   vazgeçmeyeceğiz. Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” dedi.