‘HDP’li gençler Genel Kurul öncesi polisin hedefinde’

img

MERSİN – HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Ali Bilen, Genel Kongre öncesi gençlik yapılamasının polisin hedefinde olduğunu belirterek, artan baskı, gözaltı ve tutuklamaların da katılımı düşürmeye yönelik olduğunu söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Gençlik Meclisi kuruluşunu ilan ettiği Kasım 2018 yılından beri polisin hedefinde. Sık sık baskı, gözaltı ve tutuklamayla karşı karşıya kalan HDP’li gençlerin kriminalize edilmek istendiğini belirten Meclis Sözcüsü Ali Bilen, 23 Şubat’ta gerçekleşecek Genel Kurul öncesi baskıların arttığına dikkati çekti. 
 
‘KONGRENİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORLAR’
 
Meclis kuruluşundan bu yana en az 8 kez polis baskınına uğradıklarını anlatan Bilen, gözaltı ve tutuklamalarla gençlik çalışmalarının önüne geçilmek istendiğini söyledi. Genel Kurul için basılmış el ilanı, broşür dağıtımı gibi çalışmaların engellenmek istendiğini ifade eden Bilen, “Üyelerimiz mahallelerde yapmış oldukları çalışmalarda hedef alınıyor. Tüm üyelerimiz bulundukları mahallelerde polisler tarafından gözaltına alınarak karakollarda işkence ve baskılara maruz kalıyor. Birçok sefer gözaltına alınan arkadaşlarımıza yönelik operasyonların en kapsamlısı 31 Mart yerel seçimleri ve geçtiğimiz gün yapıldı. Yerel seçim öncesi yapılan operasyonda 16 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Son olarak geçtiğimiz gün 13 arkadaşımız genel konferans çalışmalarından dolayı gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşlarımız dahil aileleri de operasyon sırasında kaba dayağa ve işkenceye maruz bırakıldı. Bu operasyonlarla Konferansın güçlü geçmesi engellenmek isteniyor” dedi.
 
‘EMNİYET’İN HDP’YE TAHAMMÜLÜ YOK’
 
Kendisinin de daha önce gözaltına alındığını hatırlatan Bilen, şöyle devam etti: “Her operasyonda bizi illegalize eden bir devlet ile karşı karşıya kalıyoruz. Bize ‘Biz HDP’nin hiçbir hukukunu, tüzüğünü, çalışma programlarını kabul etmiyoruz. Hatta HDP’ye selam vereni dahi kabul etmiyoruz’ deniyor. Bu operasyonlar ve tutum ‘Çöktürme Planı’nın bir parçasıdır. Temel yaklaşımlarının bu olduğunu gördük. Tabii bizimle beraber genel merkezimiz de illegalize ediliyor. Daha önce genel merkezimizden gelen arkadaşlarımız da tutuklandı. En küçük çalışmalarımıza dahi tahammülleri yok” diye belirtti. 
 
‘KONGRE İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ’
 
Polislerin her gün partilerinin önünü adeta ablukaya alındığını ve gençlerin partiye her uğradıklarında özellikle de yeni arkadaşların kimlik kontrolüne tabii tutulduğunu ifade eden Bilen, tüm gözaltı, tutuklama ve baskılara karşı çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı. Bilen, “Partimizin iki girişi var ve bu iki girişte polisler tarafından tutulmuş durumda. Giriş ve çıkışlarda GBT kontrolü yapılıyor. Partimize gelen gençler üç gün üst üste geldi mi gözaltıyla karşı karşıya kalıyor. Bu operasyonlar sürekli oldu ve olmaya devam edecek. Biz her şeye rağmen güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  4. Olağan Kongremizin görkemli geçmesi için çalışmaya devam edeceğiz. HDP fikriyatını halklara anlatarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.