25 OCAK 2021 GÜNDEMİ

img
* Çocuklara dönük cinsel istismar suçuna “af” getirecek tasarıya dair konuşan Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hatice Kaynak, düzenlemenin “Meclis, devlet ve kanun eliyle istismarın devam etmesine izin vermek” anlamına geldiğini söyledi. Sosyal Hizmet Uzmanı Nahide Doğrucan ise, tüm kesimlerin 2016’da olduğu gibi bir araya gelerek tasarıya karşı durması gerektiğini vurguladı.  
 
* Tarsus Cezaevi’nde bulunan Garibe Gezer, İHD'ye yazdığı mektupla hastaneye sevkleri sırasında saatlerce elleri kelepçeli ve soğukta bekletildiklerini aktardı. İhlallere karşı çıkan tutuklulara ise "emre itaatsizlikten" hücre cezası verildiği belirtildi.  
 
* AKP’ye geçen Akdeniz Belediyesi'nin, yaptırdığı yeni pazar yerine tepki gösteren pazarcılar, tezgahları "Hayvan yemliği" olarak niteleyerek değiştirilmesini istedi.
 
* TGS Temsilcisi Mahmut Oral, gazetecilerin sarı basın kartlarının iptal edilme kararının yok hükmünde olduğunu belirtirken, gazeteci Mahmut Bozarslan ise kartların iptal edilmesiyle gazetecilerin üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalıştırıldığını söyledi. 
 
* Türkiye’de yılda 12 bin ile 14 bin arasında sağlık emekçisi görev başında şiddet görüyor. İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkması için 15 Mart’ta Ankara’da büyük miting yapacaklarını ardından 17 Nisan’da Türkiye genelinde iş bırakacaklarını söyledi.
 
* Adana'da ilik kanseri Çiğdem Akbaba, hayata tutunabilmek için ilik nakli bekliyor. 
 
* Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli ve bölgenin birçok kentinde hissedilen depremin sonuçları takip edilecek.
 
* HDP 3’üncü Büyük Konferansı Ankara’da son gününde devam ediyor. (10.00) 
 
* Muğla'da Ekoloji Birliği, 2020 yılının ilk bölge toplantısını Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenleyecek (10.00)
 
* Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 25 Ocak 2001 tarihinde çağrıldıkları İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in kaybedilişlerinin 19 yıldönümünde anma etkinliği gerçekleştirilecek. (11.00) 
 
* 2'nci İslam ve Sol Çalıştayı, İstanbul Balat’ta bulunan İnşa Kültürevi’nde başlayacak. (11.00-16.00)
 
* Kayıp yakınları, Diyarbakır ve Batman'da her hafta "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla gerçekleştirdikleri oturma eylemlerini sürdürecek. (12.00)
 
* Cumartesi Anneleri eylemlerinin 774’üncü haftasında 24 Ocak 1995 tarihinden bu yana haber alınamayan Ayşenur Şimşek'in akıbeti sorulması için Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek (12.00)
 
* İHD İzmir Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla Konak ilçesinde bulunan Eski Sümer Bank önünde bir araya gelecek. (13.00)
 
* İHD İstanbul Şubesi  Hapishaneler Komisyonu, 409'uncusunu gerçekleştireceği "F oturumu"nda hasta tutuklu Devrim Ayık'ın durumuna dikkat çekecek. (13.30)
 
* Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla İHD Ankara Şubesi önünde bir araya gelecek. (14.30)
 
* KESK İstanbul Şubeler Platformu, "KHK'lerle işlerinden edilenler işlerine geri dönsün, Haksız hukuksuz uygulamalar son bulsun" sloganıyla Kadıköy'de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması düzenleyecek. (16.00)