Bir yıllık yorgunluk ve stresi taşıyor!

img

MARDİN - Mardin'de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında gelen Ava Spî’de soluğu alan yurttaşlar, burada biriken yorgunluk ve streslerini attıklarını dile getiriyor. 

Birçok inanç ve kimliğin bir arada yaşadığı Mardin, tarihi dokusunun yanı sıra doğal su kaynaklarından beslenen dereleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kente bağlı Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Ava Spî (Beyaz su), bunların başında geliyor. Ava Spî, her iki ilçeye birbirine bağlayan karayolunun üzerinde yer alıyor. Midyat’ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Ava Spî, derin bir vadi içerisinden Nusaybin’e doğru akıyor. 
 
BERRAK VE BUZ GİBİ 
 
Mardin ve bağlı ilçelerine içme suyunun temin edildiği Ava Spî, aynı zamanda yaz sıcağından bunalan yurttaşların akın ettiği bir alan. Kente tatil için gelen yurttaşların uğrak yerleri arasında yer alan Ava Spî, hem doğa ile iç içe olma hem de suyun akıntısı eşliğinde dinlenme fırsatı sunuyor. Ava Spî mevkiinin en kalabalık olduğu yaz aylarında, ziyaretçiler piknik yapmak için geliyor. Ziyaretçiler, Ava Spî’nin yorgunluk ve streslerini azalttığını söylüyor.