Birçok kentte orman yangınları

img
HABER MERKEZİ - İzmir, Muğla ve Kütahya’da çıkan yangınlarında onlarca hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.   
 
Orman Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan güncellenmiş haritaya göre Muğla'nın Fethiye ilçesi, İzmir’in Bayındırlık, Kayseri Çayıralan ve Kilis’in Islahiye ilçesinde gün içinde başlayan yangınlar devam ediyor.   
 
MUĞLA
 
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ovacık köyünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı ormanlık alanda yangın çıktı. 
 
İZMİR 
 
İzmir’in Bayındır ilçesinde bulunan Balcılar Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanda yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangına 5 helikopterle müdahale ediliyor. Bayındır’ın çıkan yangını, 21 arazöz ve 150’yi aşkın personel söndürmeye çalışıyor.   
 
KÜTAHYA 
 
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınında, 80 hektarlık alanın yandığı öğrenildi. Yangına bölgeye çok sayıda ekip helikopter ve arazözlerle müdahale etti. Kütahya Valisi Ömer Toraman yaptığı açıklamada, yangının rüzgarın etkisiyle hızlıca yayıldığını söyledi. Alanda 9 dozer, 4 greyder ve 39 arazözlü ekibin çalıştığını belirten Toraman, 160 personelin ve çevre köylerde yaşayanların desteğiyle soğutma çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 
 
Toraman, yapılan incelemelerle göre yaklaşık 80 hektarlık ormanlık alanın yandığını aktardı.