Merve Demirel polis hakkında suç duyurusunda bulundu

img
ANKARA - Sakarya Caddesi’nde gözaltına alındığı sırada polis tarafından cinsel tacize maruz kalan Merve Demirel, Ankara Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu.
 
Ankara Sakarya Caddesi'nde gözaltına alınırken, polis tarafından cinsel tacize maruz kalan üniversite öğrencisi Merve Demirel, Ankara Adliyesi’ne gelerek polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Demirel’in avukatı ile HDP Kocaelli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da adliyede bulundu. 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün kendisi hakkındaki ithamlarına adliye önünde yaptığı açıklamada yanıt veren Demirel, “Babam FETÖ'den yargılanmadı ve ihraç edilmedi. Mesele bu kadardır. 100 bin ihracın kızı, kardeşi, abisi sokağa çıkacak ve siz yargı süreci olmadan diyeceksiniz ki; 'terör örgütü üyesisin'. Meseleyi babam üzerinden terörize etmeyin. Taciz şüphe götürmez bir suçtur, hiç bir şekilde örtbas edemezsiniz" dedi. 
 
‘TACİZ ANCAK BU ŞEKİLDE BELGELENEBİLİRDİ’
 
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, "Taciz ancak bu şekilde belgelenebilirdi. Neredeyse gözaltına alınan bütün kadınlar bir biçimde tacize uğruyor. Bunu bir kanıt olarak ortaya koymanın imkanı yok. Merve kardeşimiz bunu büyük bir cesaretle ortaya koydu” dedi. Gergerlioğlu, savcılığın kararsız kalmasının ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün suçu örtmeye ve meşru göstermeye çalışmasının ağır bir suç olduğunu söyledi. 
 
Konuşmaların ardından adliyeye gidilerek suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu metninde kimliği tespit edilecek polise, "İşkence", "Cinsel saldırı", "Kamu görevlinin suç bildirmemesi", "Görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturulma açılması istendi. Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasıyla da ilgili "iftira" suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.