Irkçı yazılama kaldırıldı, 'Pêşî Peya' yeniden yazıldı

WAN - Wan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ırkçı yazılamayı kaldırarak "pêşî peya/önce yaya" trafik uyarı yazısını yeniden yazdı. 
 
Wan’ın Rêya Armûşê ilçesinde bulunan İki Nisan Caddesi üzerinde "pêşî peya/önce yaya" şeklinde Kürtçe trafik uyarı yazıları, üzerine "Türkiye Türk’tür, Türk Kalacak" ifadeleri yazılarak tahrip edildi. Irkçı yazıya karşı harekete geçen Wan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ırkçı yazıyı silerek "pêşî peya/önce yaya" Kürtçe trafik uyarı yazısını yeniden yazdı. 
 
'TABELALARI KÜRTÇEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ' 
 
Irkçı yazı Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal'ın da gündemindeydi. Belediyenin devam eden Stratejik Plan Çalıştayı'nda konuşan Şedal, Kürt dili ile ilgili çalışmalarını geliştireceklerini dile getirerek, “Bugün burada bu önemli çalıştayı yaparken Kürtçe ile ilgili yaptığımız çalışmalarımız bazı kesimler tarafından saldırıya maruz kalmış. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından kentin birçok noktasında "pêşî peya/önce yaya" uyarıları yazılmıştı. Bu önemli ve kıymetli çalışmamız maalesef saldırılara maruz kalmış. Bu yapılan ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Buna karşı da cadde, mahalle isimleri ve tabelalarımızı Kürtçeye dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.