Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor

img
İSTANBUL - Kürt basınına dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösteren eğitim ve sağlık sendikaları temsilcileri, “İktidar, yerel seçimlerin intikamını Kürt basınına saldırarak almaya çalışıyor” dedi.
 
İstanbul, Ankara ve Riha’da yapılan ev baskınlarında gazetecilerin gözaltına alınması ile Belçika’da Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin haber stüdyolarının polis tarafından basılmasına tepkiler sürüyor. Bir tepki de sağlık ve eğitim emekçilerinden geldi. 
 
‘SEÇİMLERİN İNTİKAMI ALINIYOR’ 
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şişli Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Abuzer Arslan, gözaltı operasyonlarının gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını engellemeye dönük olduğunu söyledi. Arslan, “Susturulmaya çalışılan bir halkın dili ve yaşamıdır. Susturulmaya çalışılan yaşamın ta kendisidir. Şunu çok net biliyoruz ki iktidar, yerel seçimlerin intikamını Kürt basınına saldırarak almaya çalışıyor” dedi.
 
‘GÜN SES ÇIKARMA GÜNÜ’
 
Apê Musa’nın öğrencilerinin gerçekleri yazmaya devam edeceğini belirten Arslan, operasyonlarla gazetecilerin susturulamayacağını vurguladı. En zor günlerinde basın emekçilerinin seslerini ve taleplerini duyurduğunu dile getiren Arslan, şunları belirtti: “Elbette yanlarında olacağız. Sivil toplum örgütlerine, sağlık, eğitim, kamu emekçilerine, siyasi partilere ve tüm basın kurumlarına çağrı yapıyorum; bugün susarsanız yarın sizi de sustururlar. Bugün özgür basına yapılan baskıyı görmezden gelirseniz yarın etrafınızda hiç kimsenin kalmadığını göreceksiniz. Onun için bugün ses çıkarma günüdür. Bugün özgür basının sesine ses olma günüdür.” 
 
GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISI 
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 7 Nolu İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Tosu da, gazetecilere dönük operasyonlarla halkın haber alma hakkının engellenmeye çalışıldığını söyledi. Tosu,  “Özellikle bizim gibi sendikaların, emek ve meslek örgütlerinin sesini kamuoyuna, halka ulaştıran Özgür Basın emekçilerine yönelik gözaltıları ve baskı politikalarını kabul etmiyoruz. Gözaltına alınan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye belirtti.