23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ

img
 
* Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda özel kalem bütçesinden 20 milyon TL’yi aşkın harcama yapan kayyum, AKP’li vekillerin uçak biletlerini dahi kestiği ortaya çıktı.
 
* Pasur’un Eskar Mahallesi’nde, bahar rüzgarının estiği dağlarda doğa yeşile büründü, vadiler şelalelere dönüştü. 
 
* Hedef gösterilmesi sonrası tutuklanan zihinsel engelli Uğur Gezer’in avukatı Şemdin Şahin, Gezer’in suç ehliyetinin olmadığını belirterek, yaşanan hukuksuzluğun son bulmasını ve müvekkilinin bir an önce tahliye edilmesini istedi. 
 
* Bu yıl “Ekmek ve barış için özgürlük” şiarıyla Taksim Meydanı’nda olacaklarını belirten HDK Emek Meclisi İstanbul Sözcüsü Şiyar Şevli, “Günümüzde esas olarak özgürlük meselesi ve ekonomik talepler birbirinden ayrılamaz parçalardır” diyerek, 1 Mayıs'a çağırdı. 
 
* Ermeni Soykırımı’nın ulus devlet anlayışının bir sonucu olduğunu belirten Ermeni yazar Murad Mıhçı, “Tekçi bir anlayış olmasaydı bu soykırım yaşanmazdı ve  bu coğrafyadaki acılarla yüzleşilmediği için kırım ve soykırım sürüyor” dedi.
 
* Açlık grevini sürdüren tutsaklardan Fahrettin İşlek’in annesi İncife İşlek, "Öcalan’ın üzerindeki tecrit savaşı getiriyor. Bu nedenle çocuklarımızın talepleri bizim de talebimizdir” dedi.
 
* Erdoğan’ın Irak ve Federe Kurdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyareti değerlendiren gazeteci Mervan Özdemir, “Bundan sonra yaşanacak olanlar dünün tekrarı olur. Bu savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez” dedi.
 
* Amed Şehir Tiyatrosu'nun düzenlediği "Tiyatro Festivali" 6'ncı gününde devam edecek. (08.00-24.00)
 
* DEM Parti Amed İl Örgütü, Makbule Özer’in tutuklanmasına ilişkin parti binasında açıklama gerçekleştirecek. (12.30)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-17.00)
 
* DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Meclis’te yapılacak 23 Nisan özel oturumunda konuşacak. (14.00) CANLI 
 
* DEM Parti Ankara İl Örgütü, 1 Mayıs dolayısıyla parti binasında film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirecek. (17.00)
 
* DEM Parti Şişli İlçe Örgütü, Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünü Pangaltı Metro İstasyonu’nda protesto edecek. (19.15)