Oğlunun cenazesini alamadan yaşamını yitirdi

img
RIHA - Çatışmada yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için 21 yıldır mücadele eden İsmail Arslanoğlu, yaşamını yitirdi.  
 
Riha'nın Bêrecûk ilçesine bağlı Sorik (Bağlarbaşı) Mahallesi’nde yaşayan ve mahallede “İsmailê Hemoş” olarak bilinen İsmail Arslanoğlu (80), çatışmada ölen oğlunun cenazesini alabilmek için 21 yıl mücadele etti. Tüm çabalarına rağmen oğlunun cenazesini alamayan Arslanoğlu, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 
 
OĞLUNUN CENAZESİNİ ALABİLMEK İÇİN MÜCADELE ETTİ 
 
1990'lı yıllarda gözaltına alınan ve ağır işkencelere maruz kalan Arslanoğlu’nun oğlu Abuzer Arslanoğlu (Welat Yılmaz), babasının yaşadıklarına tepki olarak 1996 yılında PKK’ye katıldı. 2003 yılında Çewlîg'in Xolxol (Yayladere) ilçesi dağlık alanında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Abuzer Arslanoğlu, “kimsesizler mezarlığına” defnedildi. 
 
Oğlunun “kimsesizler mezarlığına” defnedildiği haberini alan baba Arslanoğlu, cenazeyi alabilmek için resmi birçok yere başvuru yaptı. Tüm girişimlerine rağmen 21 yıl boyunca cenazesini alamayan Arslanoğlu, yaşamını yitirdi. 
 
Arslanoğlu'nun cenazesi mahalle mezarlığında çok sayıda yurttaşın katılımı ile defnedildi. Aile, Sorik'te bulunan evlerinde taziyeleri kabul ediyor.