19 NİSAN 2024 GÜNDEMİ

img
* Kuzey ve Doğu Suriye'deki yeni yaşam inşasını anlatan Özerk Yönetim Genel Meclisi Eşbaşkanı Ferîd Etî, Ortadoğu'da derinleşen sorun ve çatışmaların Demokratik Ulus perspektifiyle çözülebileceğini vurguladı.  
 
* Wan’da 124 gün süren Adalet Nöbeti’nde yer alan Aslıhan Timur ve Ayşe Alıcı, PKK Lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutsaklar üzerindeki tecrit kaldırılıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı. 
 
* İklim krizine karşı verilen ekoloji mücadelesinin anti-emperyalist ve anti-militarist olması gerektiğini vurgulayan Polen Ekoloji Çalışmaları Derneği Eşbaşkanı Onur Yılmaz, “ortak mücadele” vurgusu yaptı.  
 
* Gever’de karların erimesinin ardından çiçek açan kardelenler, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. 
 
* Eğitim Sen Amed 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Ekin Faruk Ercan, Eğitim Bakanlığı'nın farklı projelerle cemaatleri ve istihbaratı okullara sokmaya çalıştığını söyledi. 
 
* Ziyaret Beldesi’ni 36 milyon 389 bin 498,75 TL borçla devraldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanları Berfin Evren ve Enes Cengiz, bir önceki yönetimin tahribatlarına rağmen hizmet vereceklerini vurguladı. 
 
* Pasur ilçesi dağlarının yamaçlarında yetişen Zuzax otu, yurttaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 
 
 * DEM Parti Kadın Meclisi, seçim sonuçlarını değerlendirmek için partinin genel merkezinde toplanacak. (10.00) CANLI
 
* Tutsak Halise Aksoy'un duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00-17.00)
 
* İHD Ankara Şubesi, İç Anadolu Bölgesi'ndeki cezaevlerinde yaşanan ihlal raporunu açıklayacak. (13.00) 
 
* İHD İstanbul Şubesi ve Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilere dönük ayrımcı söylemlerine dair dernek binasında açıklama yapacak. (13.00)
 
* Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (15.00)