Suruç Aileleri: 33 düş yolcumuzun sesi olmak için 1 Mayıs alanında olacağız

img

İSTANBUL - Suruç katliamının 33’üncü ayında bir araya gelen Suruç Aileleri İnisiyatifi, “1 Mayıs’ta 33 düş yolcumuzun sesi olacağız” dedi.

 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, her ayın 20’sinde Suruç’ta öldürülen 33 kişi için yaptıkları eylemin 33'üncü ayında Kadıköy Halitağa Caddesinde bir araya geldi. 33 kişinin fotoğraflarının taşındığı oturma eyleminde “Kalplerimiz adalet için atsın” pankartı açıldı. 
 
‘ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’
 
Basın açıklamasını Suruç'ta yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın babası Feti Aydın yaptı. Adalet mücadelesi vermeye devam ettiklerini belirten Aydın, geçen zaman boyunca acılarına başka ölümler ekleyerek yürüdüklerini söyledi. Suruç katliamının faillerinin açığa çıkarılamadığını ifade eden Aydın, “Suruç katliamının yaralıları tanıkları ve Suruç için adalet mücadelesi yürütenler gözaltına alınıp tutuklanıyor. Suruç tanığı ve Suruç için adalet mücadelesi yürüten Yalçın Demir tutuklandı. Suruç yaralısı Efe Çatalbaş’a 10,5 yıl hapis cezası verildi” diye konuştu.
 
‘1 MAYIS’TA 33 DÜŞÜMÜZÜN SESİ OLACAĞIZ’
 
1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınarak 9 arkadaşıyla birlikte tutuklanan Suruç yaralısı Şahin Tümüklü’yü hatırlatan Aydın, “33 düş yolcumuz hayatta olsaydı bu sıralar işçilerin ve ezilenlerin bayramı olan 1 Mayıs bayramına hazırlanıyor olacaklardı. Bizler de 1 Mayıs günü onların her yıl katıldığı 1 Mayıs’a katılarak onların sesi olacağız” dedi.
 
Aydın, 33 aydır süren adalet mücadelelerini mahkeme salonlarında ve seslerini duyurabildikleri her alanda sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.