Mahmur halkı: Kimseye diz çökmeyeceğiz

img

HABER MERKEZİ- Türkiye’nin Mahmur Mülteci Kampı’na dönük saldırının protesto edildiği yürüyüşte, “Kimseye diz çökmeyeceğiz” mesajı verildi.

Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA), Mahmur Mülteci Kampı’na saldırı düzenlemesi kitlesel bir yürüyüş ile protesto edildi.  Yürüyüşte, “Mexmur halkı şimdiye kadar direndi, bundan sonra da direnecek. Mexmur’lular kimseye diz çökmedi ve bundan sonra da diz çökmeyecek. Bizler haklıyız ve kazanacağız” denildi.

Kampın son 6 ay içinde 3 defa bombaladığı belirtilen açıklamada, Bugün de öğle saatlerinde kamptaki bir evi insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Mahmur halkı, Türk devletinin saldırıları ve Irak Merkezi Hükümeti’nin bu saldırılar karşısındaki sessizliğini kınamak amacıyla alanlara dökülerek, işgalci devletlerin saldırılarına karşı direniş mesajı verdi.

Halk Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan Mahmur halkı, yürüyüşe başladı. Yürüyüşte, sloganlarla birlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Halk kampta bulunan Birleşmiş Milletler binasına kadar yürüdü. Daha sonra burada bir açıklama yapıldı.

Kamp halkı adına İştar Meclisi Üyesi Nuran Sezgin bir konuşma yaptı.

Sezgin, Mahmur’a yönelik saldırıyı kınayarak, “Türk devletini ve işbirlikçilerini kınıyoruz. İşgalci Türk devletinin her gün kampa saldırması, acizliğini ve güçsüzlüğünü gözler önüne sermektedir. Bu saldırı ilk değil, son da olmayacak. Mexmur halkı bugüne kadar direndi, bundan sonra da direnecektir. Medya Savunma Alanlarındaki her yenilgisinden sonra sivillere saldırıyor. Sadece Türk devleti değil, tüm işgalci devletler ve KDP Kürtlere saldırıyor. Ama Türk devleti ve KDP’nin ihaneti hiçbir zaman başarılı olmayacak. Mexmurlular kimsenin karşısında diz çökmedi, diz çökmeyecek. Bizler haklıyız ve kazanacağız” dedi.

Açıklama sloganlarla sona erdi.