Gözaltında yaşamını yitiren Araç'ın duruşması ertelendi

img

ANTALYA - Antalya’da 4 yıl önce gözaltında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Murat Araç’ın faillerinin yargılandığı duruşma hakim değişikliği nedeniyle yine ertelendi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolünde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 14 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç’ın failleri olduğu şüphesiyle yargılanan komiser yardımcısı Y.D. ile polis memuru U.Y. hakkında “görevi kötüye kullanma” açılan davanın 6'ncı duruşması, Gazipaşa  Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile avukatı Ahmet Özmen ve Araç'ın ailesi Diyarbakır Adliyesi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılırken, sanık avukatı ise salonda bazı bulundu. Duruşma hakim değişikliği olduğu gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadan 25 Ekim'e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolünde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 14 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç, götürüldüğü Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 3’üncü katından düşerek yaşamını yitirdi. Emniyet ise Araç’ın 3’üncü kattan atlayarak intihar ettiğini iddia etmişti. Antalya Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Araç’ın gözaltında ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı 3 yıl sonra tamamlayarak iddianame hazırladı.

İddianamede, Araç’ın gözaltı işlemlerini yapan ve ona refakat eden komiser yardımcısı Y.D. ile polis memuru U.Y. hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ailenin “işkence” ve “kasten öldürme” suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı verildiği iddianamede, Araç’ın anne ve babası müşteki olarak yer aldı.