Halide Özpolat davasında sanık avukatı salondan ayrıldı

img

İSTANBUL - Eşi Halide Özpolat’ı katleden Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı dava duruşmasında, yargılamayı uzatmaya yönelik talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedilen sanık avukatı salondan ayrıldı. Bir sonraki duruşma 5 Mart’a erteledi

İstanbul Kağıthane’de, 13 Mayıs 2016’da eşi Halide Özpolat’ı öldüren Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat, Halide Özpolat’ın ailesi ve tarafların avukatlarının katıldığı duruşmayı İstanbul Kadın Meclisleri üyesi kadınlar da takip etti.
 
‘HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMAMALI’
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak Özpolat ailesinin avukatı İpek Bozkurt söz aldı. Adli Tıp Kurumu’nun sanık hakkında verdiği “Suça karşı yükümlülüğü tam” yönündeki rapor üzerine, davanın bir önceki duruşmasında savcısının sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması yönündeki mütalaaya katıldıklarını belirten Bozkurt, yine verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmaması talebinde bulundu. 
 
SANIK AVUKATI SALONDAN AYRILDI
 
Sanık avukatı Mustafa Özdemir ise, tanıkların yanı sıra Adli Tıp raporunda imzası olan bilirkişilerin davada dinlenilmesini ve soruşturmanın genişletilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tüm taleplerin reddine karar verdi. Bunun üzerine sanık avukatı karara tepki göstererek duruşma salonundan ayrıldı.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Mahkeme heyeti, salondan ayrılan sanık avukatının bir sonraki celsede katılıp katılmayacağının öğrenilmesi, şayet katılmaması halinde CMK’dan sanığa avukat tayin edilmesine karar vererek, dava duruşmasını 5 Mart’a erteledi. 
  
Duruşma sonrasında İstanbul Kadın Meclisleri, Halide Özpolat’ın ailesi ve davanın avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. 
 
Ellerinde Özpolat’ın fotoğraflarını taşıyan grup adına ilk olarak İstanbul Kadın Meclisi üyesi Dilber Sünnetçioğlu konuştu. Sünnetçioğlu, katilin indirim alabilmek için her türlü numarayı yaptığını belirterek, Adli Tıp raporunun bile reddedilmek istendiğini söyledi. "Gülelim mi ağlayalım mı cinsinden bir durum yaşıyoruz" diyen Sünnetçioğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gönderdiği avukat kadınların yanında değil, katil erkeğin yanında olmasını savunuyor. Bu cinayet hazırlık yapılarak gerçekleştirilen bir cinayettir" dedi. 
 
AV. BOZKURT: AKLİ DENGELERİ YERİNDE 
 
Dava avukatlarından İpek Bozkurt da, "Sanığın adli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden avukatlarla karşı karşıyayız. Aslında bu erkeklerin akıl sağlığı yerinde. Evlerine internet üzerinden silah alan erkekler var. Aldıkları silahlarla eşlerini öldüren erkekler, o silahlarla polise teslim olmaya gidiyor. Biz böyle bir erkeğin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tartışıyoruz. Biz burada adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" diye konuştu. 
 
'DAVANIN ARKASINDAYIM' 
 
Halide Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya ise, sanık olan babası için "Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Annem hiç hak etmediği şekilde hunharca öldürüldü. Ben bu davanın arkasında duracağım" dedi.