Akdeniz Belediyesi’nin yaptığı Pazar tezgahları tepki topladı

img

MERSİN – AKP’ye geçen Akdeniz Belediyesi'nin, yaptırdığı yeni pazar yerine tepki gösteren pazarcılar, tezgahları "Hayvan yemliği" olarak niteleyerek değiştirilmesini istedi.

 
AKP’li Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi’nde yaptırdığı pazar yeri ve cadde düzenlemesi esnafların tepkisine yol açtı. 29 yıldır pazarcılık yapan Seyfi Adıyaman, yapılan tezgahlardan memnun olmadıklarını belirterek, beklentilerinin boşa düştüğünü söyledi. Tezgahların bir an önce değiştirilmesini isteyen Adıyaman, tezgahların fiziki yapısını "Hayvan yemliği"ne benzetti. Adıyaman, "Yapacaklarsa doğru düzgün bir tezgah yapsınlar. Bizde malları oraya taşıyalım. Zaten ne müşteriler ne de bizler beğenmiyoruz” dedi. 
 
‘ÇOCUK OYUNCAĞI GİBİ TEZGAH’
 
Pazardaki yenileme çalışmasının 6 ay sürmesi nedeniyle satış yapamadıklarını ve ekonomik olarak zarar ettiklerini ifade eden 25 yıllık pazarcı Alaattin Batur de tezgahları "çocuk oyuncağı" olarak niteleyerek, değiştirilmesini talep etti.  Ekrem İslak ise, tezgahları kullanamayacaklarını belirterek, "Daha oraya geçmedik. Ama geçin deseler de biz oraya bu şekilde geçemeyiz” diye konuştu. Diğer pazarcılar da tezgahların değiştirilmesini istiyor.