Saray rejimine karşı tek ses ve tek yürek olmaya davet ettiler

img
İSTANBUL - KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, ihraç edilen üyeleri için yaptıkları açıklamada, Saray rejimine karşı verilen emek ve demokrasi mücadelesinde herkesi tek ses ve tek yürek olmaya davet etti.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen üyelerinin sesini duyurmak için Beşiktaş’ta yer alan Kartal Heykeli’nin önünde basın açıklamasında bulundu. “KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı eylemde, “Anadilde eğitim istedik, istiyoruz”, “Barış istedik, istiyoruz” dövizleri taşınıp, sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 
 
Bu haftaki basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Bakırköy Şube Eşbaşkanı Mürsel Fırat okudu.
 
‘AKP İNSANLARI EKMEKLERİYLE TEHDİT EDİYOR’
 
AKP ve MHP ittifakının tekçi, otoriter ve emek karşıtı uygulamalarla ülkeyi ve halkı derin bir kaosa sürüklediğini söyleyen Fırat, yönetici ve üyelerinin de hukuksuz ve keyfi uygulamalarla ihraç edilip, açığı alındığını belirtti.
 
Bütün bu zalim uygulamaların esas sebebinin hak ve özgürlükleri sınırlayan düzenlemelere seyirci kalmayışları olduğunu vurgulayan Fırat, “Anayasa ve yasalarla başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) olmak üzere ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmamız işlerine gelmemektedir. AKP iktidarı keyfi işten çıkarmalarla insanları ekmekleriyle tehdit etmektedir. İnsancıl çalışma koşulları talep eden işçileri önce gözaltı sonra tutuklayarak hak aramayı bir suç gibi göstermeye çalışırken, emekçilere köle gibi davranmaktadır” dedi.
 
‘ER YA DA GEÇ EMEK KAZANACAK’
 
AKP’nin baskı ve susturma politikalarının Cumartesi Anneleri’ne karşı her hafta devam ettiğine dikkat çeken Fırat, KESK olarak bu barışçıl eyleme dönük faşizan saldırıları kınadıklarını ifade etti.
 
Er ya da geç emek, demokrasi ve barışın kazanacağını söyleyen Fırat, “İnsanca bir yaşamdan yana olan herkesi, OHAL-KHK ile örülen Saray rejiminin faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses tek yürek olmaya” davet etti.