Sağlık emekçileri yıpranma payı istedi

img
DERSİM - Dersim’de sağlık emekçileri, yaptıkları açıklama ile fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) taleplerinin ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi üyeleri, fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleriyle sendika binasında açıklama yaptı. SES Şube Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, yaptığı açıklamada izlenen iç ve dış politikalar sonucunda topyekun bir ekonomik krizle karşı karşıya olduklarını, bu politikaları oluşturanlar ve sermaye sahiplerinin sorumlu olduğu krizin faturasının ise emekçilere kesildiğini kaydetti. 
 
'KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE KESİLİYOR’
 
Mevcut kriz gerekçe gösterilerek ekmeklerine el konulduğunu dile getiren Yeşil, “Cebimizdeki üç kuruşa göz dikilip, haklarımız daha da budanmak isteniyor. Krizi fırsat gören patronlar, işçilerin mesai ücretlerine el koyuyor, işten çıkarmalar yaygınlaşıyor. ‘Aynı gemideyiz’ denilerek emekçilerden fedakarlık bekleniyor. Ancak krizi biz yaratmadık, sorumlusu biz değiliz. Hiçbir hakkımızdan da vazgeçmeyeceğiz” dedi. 
 
‘YIPRANMA PAYIMIZI İSTİYORUZ’
 
Fiili hizmet süresi zammının (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak uzun zamandır gündemlerinde olduğunu ifade eden Yeşil, sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçilerin dahil edildiği, geçmiş çalışma yıllarını kapsayan ve fiili çalışma süresi şartını kaldıran yeni bir yasal düzenleme yapılması taleplerini dile getirdi.