İşten çıkarılan işçiden iş kurumu önünde eylem

img

İSTANBUL - Beyoğlu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Gökhan Öner isimli işçi, İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde cüzdanını yere atarak yaşadığı hukuksuzluğa tepki gösterdi. 

"Güvenlik soruşturması" neticesinde bir ay önce Beyoğlu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Gökhan Öner isimli işçi, yaşadığı hukuksuzluğa dikkat çekmek amacıyla Tophane’de bulunan İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi. Öner, evine ekmek götürmek için sattığı çorapları ve cüzdanını yere atarak duruma tepki gösterdi.
 
‘BORÇ ALARAK GEÇİMİMİ SAĞLIYORUM'
 
Bir ay önce 20 arkadaşıyla beraber Beyoğlu Belediyesi’ndeki işinden çıkarıldığını söyleyen Öner, “Yapılan bütün mülakatlardan başarılı bir şekilde geçtim. Bir telefonla beni Belediye’ye çağırdılar ve sabıkamı bahane göstererek işime son verdiler” dedi. Beyoğlu Belediyesi'ne üç yıl hizmet ettiğini söyleyen Öner, “Ben hiç kimseye saygısızlık etmedim. Belediye’ye çağırdıklarında oradan ayrılmam için bana 20 günlük süre verdiler ve tazminatımı vermediler. Üç çocuğum var ve ikisini okutuyorum. Gidip bir arkadaşımdan 100 TL borç aldım. 50 TL’siyle çorap aldım ki ailemi geçindireyim" dedi.
 
‘DEVLET İŞTEN ATIYORSA ÖZEL NASIL İŞ VERSİN?’
 
Öner, “Neden böyle davranıp bir ailenin yok olmasına neden oluyorlar? Benim tek isteğim işime geri dönmek. Eğer bir devlet kurumu benim sabıkamı bahane ederek işimden atıyorsa özel bir yer beni nasıl işe alsın?” diyerek tepki gösterdi.