HDP’den petrol işçilerine ziyaret

img

MERSİN – HDP Mersin İl Örgütü ve milletvekilleri, TİS görüşmeleri devam eden Kimyasallar Grubuna ait Soda Sanayi, A.Ş., Kromsan Krom A.Ş. ve Tuz İşletmeleri fabrikalarında çalışan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü ve milletvekilleri, Kimyasallar Grubuna ait Soda Sanayi, A.Ş., Kromsan Krom A.Ş ve Tuz İşletmeleri fabrikalarında çalışan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Mersin Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi’nde bulunan işçileri ziyaret eden heyette kent Milletvekili Fatma Kurtulan, İl Eşbaşkanları Gülbahar Şöfer ve Mehmet Alış, Parti Meclisi (PM) üyesi Barış Karbıyık yer aldı. 
 
DAYANIŞMA ZİYARETİ
 
İşverenin talebi üzerine dün Soda Sanayi A.Ş Fabrikasında gerçekleşen ve 8 buçuk saat süren görüşmenin sonuçsuz kalması sonucu bu gün toplu iş sözleşmesi görüşmelerine devam edildi. Fabrika önünde bir araya gelen yüzlerce işçi, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla bekleyişlerini sürdürüyor.
 
İşçileri ziyaret eden HDP heyetini, işçiler coşkuyla karşıladı. TİS görüşmeleri hakkında işçilerden bilgi alan Milletvekili Fatma Kurtulan, “Mücadelenize omuz vermek ve destek sunmak için geldik” dedi. Sendika yöneticileri ve işveren arasında süren görüşmelerin gergin geçildiğini hatırlatan Kurtalan, “İçerden gelen bilgilere göre masanın gergin geçtiği söyleniyor. Genellikle bu hükümet masaları sevmiyor. Tüm masaları devirir. Toplumu germeye çalışır. Emek alanında çok ciddi sıkıntı ve sorunları. Hiç kabul edilmeyecek bir reel durum var. Türkiye’de günde ortalama 5 işçi, iş sağlığı ve iş güvenliği daha çok işveren lehine yapıldığı için gerekli önlemler alınmadığı ölüyor. Onların kaza dediği bizim cinayet dediğimiz iş cinayetleri yaşanıyor” diye konuştu.
 
“Grev hakkın en doğal hakkınızdır” diyen Kurtalan, “Maalesef grevler erteleniyor ve yasaklanıyor. TİS görüşmesine oturmak sizin en doğal haktır. Bunlar yasaklanıyor ya da işveren lehine karara bağlanıyor. Bizlerde işçinin emekçinin onurlu bir yaşama kavuşmak için alnının terinin hakkının alması için yanındayız” diye belirtti.