‘Su ve Vicdan Nöbeti’ 47'nci gününde

img

ÇANAKKALE - Kaz Dağları'nda kurulmak istenen altın madenine karşı başlatılan "Su ve Vicdan Nöbeti" 47'nci gününde devam ediyor.

 
Kanadalı altın arama şirketi olan Alamos Gold ve yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından kurulmak istenen altın madeni projesine karşı bölgede yaşayan yurttaşların ve doğa savunucularının Kirazlı'da bulunan Balaban mevkiinde başlatmış olduğu, "Su ve Vicdan Nöbeti" 47'nci gününde devam ediyor. Nöbetin sürdüğü alanı çeşitli kurum ve kuruluşlardan birçok kişi ziyaret ederken, alana "Kaz Dağları biziz" ve "Kaz Dağlarına sahip çık" pankartları asıldı.
 
FORUM DÜZENLENDİ 
 
Alanda ziyaretçiler ve nöbet gönüllüleri arasında kısa bir forum gerçekleştirildi. Forumda, Hasankeyf, Kaz Dağları, Munzur gibi konu başlıkları ve bu bölgelerde yapılması düşünülen projeler üzerine tartışmalar yürütüldü.
 
Daha sonra Çan otoyolunda yürüyüş gerçekleştirerek eylemciler daha sonra yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği şantiye alanına gitti. Şantiye kapısında bir süre oturan kitle eylemini sonlandırıp nöbetin sürdüğü Balaban mevkiine geri döndü.