Madrid’de buz pateni morga dönüştürüldü

img
ANKARA - İspanya’da askerler bakımevine terk edilmiş yaşlılara yardım etmek konusunda görevlendirilirken, bazı yaşlı yurttaşlar ölü bulundu. Madrid’de bir buz pateni morga dönüştürüldü.
 
İspanya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İspanya'daki koronavirüs (Kovid-19) ölüm oranı 2 bin 696 iken, ülkedeki toplam doğrulanmış vaka sayısı 39 bin 673’i buldu. Bu yüksek oranlarla koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’da ordu bakımevlerini kontrol ve dezenfekte etmekle görevlendirildi.
 
İspanya yetkilileri, bakımevlerine yapılan bazı ziyaretler sırasında askerlerin bazı yaşlı yurttaşları tamamen terk edilmiş olarak, hatta bazen yataklarında ölü olarak bulduğu bilgisini paylaştı. Savcılık konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Savunma Bakanı Margarita Robles, televizyon kanalı Telecinco ile yaptığı röportajda, "Yaşlıların bu konutlarda nasıl muamele gördüğünü ele alırken esnek davranmayacağız, katı olacağız” dedi.
 
Bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Salvador Illa, “Bakımevleri hükümet için kesinlikle öncelik konumundadır. Bakımevlerinin en titiz şekilde gözlem altına alacağız” diye belirtti.
 
BUZ PİSTİ MORGA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
 
Madrid’den bir belediye sözcüsünün AFP'ye verdiği demeçte, Palacio de Hielo (Buz Sarayı) adlı bir AVM’de bulunan buz pateni pistinin, başkentin ölümlerindeki artışla başa çıkmak için geçici bir süreliğine morga dönüştürüldüğü ve bugünden itibaren kullanılacağını söyledi.
 
Madrid Belediyesi daha önce başkentte bulunan 14 kamu mezarlığının, mezarlık görevlileri yeterli koruyucu ekipmana sahip olmadığı için daha fazla cenaze kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Şehirde bulunan bir kongre merkezi ise koronavirüs hastaları için özel olarak donatılarak, 5 bin 500 yataklı bir hastaneye dönüştürüldü.