Moskova’da ‘Suriye’ konulu 3’lü zirve

img

MOSKOVA – Moskova’da gerçekleştirilen Suriye, Rusya ve Türkiye’nin dahil olduğu 3’lü zirve toplantısında Suriye tarafının, Türkiye’den Suriye topraklarından derhal ve tam olarak çekilme talebinde bulunduğu belirtildi.

SANA Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün Suriye, Rusya ve Türkiye’nin dahil olduğu 3’lü zirve toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Suriye tarafının, Türkiye tarafından Suriye topraklarından derhal ve tam olarak çekilme talebinde bulunduğu kaydedildi.

Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük ile temsil olunan Suriye tarafı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği Türkiye tarafının, İdlib konusunda Soçi ittifakı gereğince, bölgeyi teröristlerden ve silahlardan arındırarak, Halep-Lazkiye ve Halep-Hama yollarını açma bağlamında yükümlülüklerini yerine getirmesi zorunluluğuna çağrıda bulunduğu aktarıldı.

Memlük’ün Suriye devletinin, Suriye’nin İdlib bölgesinin tamamını, terörist örgütlerin canlı kalkan olarak kullandığı Suriyeli vatandaşların güven ve huzurunu garanti edecek şekilde kurtarma azim ve ısrarını vurguladığı belirtildi.

Toplantıya bazı Rus yetkililerin de katıldığı ifade edildi.