Üç yılda 3 cezaevine sevk edilen tutuklu: Yolda darp edildik

img
BATMAN – Mardin’den Tarsus’a, oradan da Kayseri Bünyan Cezaevi’ne sevk edilen Berivan Bitmen, yolda darp edildiklerini ailesine aktardı. Aynı zamanda havalandırmada DAİŞ ve FETÖ tutuklusu kişilerin “tehdit, küfür ve fiziksel” şiddetine maruz bırakıldıklarını bildirdi. 
 
Mardin'de 3 yıl önce tutuklanmasının hemen ardından Mersin Tarsus Cezaevi’ne sevk edilen Berivan Bitmen (26), Ağustos ayında Kayseri Bünyan Cezaevi'ne gönderildi. Sevkler nedeniyle var olan sağlık sorunlarının tedavisi yarım kalan Bitmen’e sürekli disiplin cezaları verildiği belirtildi. Ailenin Batman’da olmasından kaynaklı sık görüşemeyen Bitmen, geçen Çarşamba günü ablası Sümeyye Erol'u telefonla arayarak, yaşadıkları sorunları illetti. 
 
'YOLDA DARP EDİLDİK'
 
Kardeşinin Bünyan Cezaevi’ne gönderildiğinde yolda darp edildiğini aktaran Erol, "Kardeşim Tarsus'tan sürgün edilmesinin ardından ilk önce hangi cezaevinde olduğunu bilmiyorduk. İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuru yaptıktan sonra geçtiğimiz Kurban Bayramı'nın hemen ardından kardeşimin nerede kaldığını öğrendik. Disiplin cezaları kalktıktan sonra yaptığımız görüşte ise Berivan ile sürgün edilenlerin darp edildiğini öğrendik" dedi. 
 
‘CEZALAR BİLİNÇLİ VERİLİYOR’
 
Bitmen'in tutuklandığı günden bu yana iki disiplin cezası aldığını belirten abla Erol, "Kardeşime bilinçli olarak disiplin cezaları veriliyor ki infazı yansın. Kardeşim örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklandı. Üç yıllık tutuklu. Kardeşim hüküm almasından sonra eğer bir disiplin cezası daha alırsa infazı yanacak" diye belirtti. 
 
‘HAKARET İÇERİKLİ MEKTUPLAR GİDİYOR’
 
Erol, sevklerden sonra kardeşinin tanımadığı bazı kişilerin kendisine ırkçı hakaretler içeren mektuplar gönderdiğini belirterek, “Yollanan mektuplarda küfürden tehditlere kadar birçok hakaret edilmiş. Bunlara dair bir işlem yapıldı mı bilmiyoruz" dedi.
 
'HAVALANDIRMADA TEHDİT EDİLİYORLAR’
 
Kardeşinin cezaevinde hakaret ve küfürlerin devam ettiğini aktardığını söyleyen Erol, "Kardeşimin şu an kaldığı cezaevinde yan koğuş ve hücrelerinde DAİŞ ve FETÖ'cü tutuklular bulunuyor. Havalandırmaya çıktıkları zamanlarda siyasi tutuklulara yönelik tehdit, küfür ve fiziksel şiddet uyguluyorlar. Pet şişelerle saldırıda bulunuyorlar. Cezaevi idaresi bunlara müdahale etmiyor. Bu tehlikeden kaynaklı birarada olmak isteyen tutukluların isteği kabul edilmiyor " dedi. 
 
Erol, kardeşi ve diğer tutuklulara yönelik baskılara ilişkin İHD’ye başvururken, aynı zamanda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.