Viranşehirliler: Belediyeleri onlardan almasını biliriz

img
URFA - Viranşehir Belediyesi’ni kayyumdan geri alma hazırlığı yapan HDP ve DBP ilçe örgütleri, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kayyum atarız" sözlerine de, "Tehdide boyun eğecek parti değiliz. Onlar bin kere kayyum atasalar da bin kere o belediyeleri onlardan almasını biliriz” dedi.
 
Urfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi’ni 1999 yılından kayyum atanan 09 Ocak 2017 tarihine kadar yöneten Kürt siyaseti, kayyumu gönderme hazırlığı yapıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe eşbaşkanları, büyük emeklerle kazandıkları ve halkla birlikte yönettikleri belediyeyi geri alacaklarını dile getirdi. 
 
HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Hançer, 1999 yılında çok büyük sorunlarla belediyeyi aldıkların ve üstesinden geldiklerini belirterek, belediyeciliğin sadece yol, su, elektrik gibi altyapı hizmetleri olmadığını, aynı zamanda halkın yönetime katılımı olduğunu dile getirdi. Halkın yerel yönetimlerde söz sahibi kılındığını vurgulayan Hançer, Kürt siyasi hareketinin bunu başardığını ifade etti.
 
‘HALKI YEREL YÖNETİMLERDE SÖZ SAHİBİ YAPTIK’
 
Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) döneminden bu yana tüm eksiklik ve hatalarına rağmen halkı yerel yönetimlerde söz sahibi yapmayı başardıklarına dikkat çeken Hançer, bu anlamda başarılara imza attıklarını söyledi. İlçeyi savaştan çıkmış bir halde devraldıklarını sözlerine ekleyen Hançer, “Bu harabeyi alıp yeniden inşa ettik ve halka kazandırdık. Ancak bunu yaparken tek başımıza yapmadık. İlk önce halka sorduk ‘nasıl bir şehir istiyorsunuz’ diye. Halkın istekleri doğrultusunda çalışmalara başladık ve 5 yılda bu şehri hak ettiği yere getirdik” diye konuştu.
 
‘TÜM ÇALIŞMALARDA HALK YER ALDI’
 
Yaptıkları çalışmaların tümünde halkın yer aldığını aktaran Hançer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyeyi aldığımız dönem şehir çöp deryasıydı. İşe bu çöp yığını temizlemek ile başladık. Ardından şehrin su sorunu vardı, onu çözdük. Halkta bu hizmetleri görünce yerel yönetime kendisini kattı. O güne kadar halka yabancı olan belediye, halkın belediyesi oldu. Bu zamandan sonra halk artık kendi taleplerini çok daha rahat dile getirmeye başladı. Bölgede ciddi anlamda işsizlik ve yoksullukta var. Bu yüzden işsizlik sorununu çözmek için halkın talepleri ile karşılaştık ve buna uygun çalışmalar başlattık. İşsizlik sorunu için istihdam alanları açmaya çalıştık.” 
 
‘KAYYUM POLİTİKALARI BOŞA ÇIKACAK’
 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kayyum ile yolumuza devam ederiz” sözlerine tepki gösteren Hançer, şunları dile getirdi: “Yerel seçimlere çok ciddi hazırlanmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini doğrudan seçmene dönük bir mesaj olarak değerlendiriyorum. Seçmene ‘bakın bunlara oy verirseniz yeniden kayyum’ demek istiyor. Buna karşı ciddi bir seçim programı ile seçimlere hazırlanmak gerekir. Atadıkları kayyumları belediyeden söküp atarak, onlara bu politikanın işe yaramadığını göstermemiz gerekiyor. Onlar ne kadar kayyum atasalar da biz bu belediyeleri yeniden alacağız ve her seferinde onların bu politikasını boşa düşüreceğiz.”
 
‘HALKA OLAN BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ’
 
Görülmemiş baskı politikasıyla karşı karşıya olduklarını belirten Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Halil Orhan ise, geçmişte belediyeleri iktidar partilerinin elinden alırken büyük iddialar ve hedefler ile yola çıktıklarını hatırlatarak, halka sayısız söz verdiklerini ve bu sözleri yerine getirdiklerini söyledi. Önümüzdeki dönem halkçı paradigmaya uygun hareket edip halka özeleştiri vereceklerini sözlerine ekleyen Orhan, “Biz bu halka borçluyuz ve bu borcumuzu ödemek zorundayız” dedi.
 
‘BİN KERE ONLARI BELEDİYEDEN SÖKÜP ATACAĞIZ’
 
Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Orhan, “Bu seçimlerde partimize dönük baskıların artacağının farkındayız. Bu yüzden buna uygun bir politika izlemek zorundayız ve tüm baskılara karşı halkla birlikte direneceğiz” diye konuştu. AKP iktidarının seçimle alamadığını kayyumlar ile aldığını vurgulayan Orhan, aynı tehdidin sürdüğüne işaret etti. "Biz bu tehditlere boyun eğecek bir parti değiliz" diyen Orhan, "Onlar bin kere belediyemizi gasp etsinler, bizlerde bin kere o belediyeleri onlardan almasını biriz. Bu yüzden bu seçimler bizim için çok önemli” diye belirtti.