Van’da şehiriçi ulaşıma zam: Buna tepkisiz kalınmamalı

img

VAN – Ekonomik krizin faturası sokağa yansımaya devam ediyor. Van’da şehiriçi ulaşıma yapılan 50 kuruşluk zam tepkiyle karşılandı. Öğrenciler, harçlıklarını yola verdiğini belirtirken, yurttaşlar zamlara karşı tepkisiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi. 

Ekonomik kriz ve döviz fiyatlarındaki yükseliş zam olarak topluma dönmeye devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan dolmuşlara zam yapıldı. 1,75 liradan 2,25 liraya çıkan ulaşım ücretlerine tepki gösteren kent halkı, 50 kuruş birden yapılan zammın hayatlarını olumsuz etkilediğini söyledi. 
 
‘GİDİŞ GELİŞ 5 LİRA’
 
Bir iş görüşmesine gitmekte olduğunu belirten Muhammet Kaya, “Ulaşım ücretlerine zamların olumsuz yansıması özellikle biz gençleredir. Günde iki kere otobüse binsen 5 lira yol parası yapıyor. Bu fiyat ortalamasını aylığa vurduğumuz zaman biz okuyan gençlere kötü yansıyor” dedi. 
 
‘OKUL HARÇLIĞIMIN YOL PARASINA GİDİYOR’
 
Öğrenci olduğunu aktaran İbrahim Tunçer de, “Cebimdeki okul harçlığımın hepsi yol parasına gidiyor. Eskisi gibi bir yere gidip gelemiyoruz. Günde 5 lira cebimizden çıkıyor. Öğrenciler olarak mağdur durumdayız” diyerek halkın zamlara sessiz kalmasını eleştirdi.
   
HER ŞEY PAHALI 
 
Temel gıdaya gelen fahiş zamlara dikkat çeken Ömer Yıldız da, “Patates ve soğan fiyatları olmuş 5 lira, mazot fiyatları olmuş 7 lira ve dolmuşçular 50 kuruş zam yapmış” diyerek sorumluluğun iktidarda olduğunu söyledi. 
 
‘İNSANLAR TEPKİSİZ KALMASIN’ 
 
Üst üste gelen zamların insanları kıtlıkla sınama olarak tanımlayan Şükran Kurt da, “Ben ve dört çocuğum bu otobüs fiyatları ile nasıl binelim. Geliş gidişimiz 20 lirayı buluyor. İnsanlar artık bu duruma karşı tepkisiz kalmamalı. Bir un torbası 120 lira, 300 gramlık salca olmuş 10 lira ve pirincin kilosu olmuş 10 lira. İnsanların alım gücü ortadan kalkmış durumda” diye konuştu. 
 
Polislik sınavlarına hazırlandığını belirten ve “Koyu bir Erdoğancıyım” diyen Ümmi Gülsüm ise, “Dolmuşlarda tıklım tıklım yolculuk yapıyoruz. Üstüne de 50 kuruşluk bir zam yapmışlar. Bu doğru değildir. Bu fiyat artışını dolmuşçular hiçbir şekilde hak etmiyorlar. Bunda Tayyip Erdoğan’ın hiçbir suçu yok. Otobüsçüler zam yapıyor. Burada Erdoğan’ın nasıl bir suçu var” diyerek otobüs sahiplerini sorumlu tuttu.