Kayyum 4 Nisan Parkı'nı cezalandırdı!

img
URFA - Halfeti Belediyesi kayyumu ilçe Kaymakamı Şeref Albayrak, 2015 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinlikleri için yapılan 4 Nisan Parkı'nın hiçbir bakım ve temizliğini yapmayarak kaderine terk etti.
 
Urfa’nın Halfeti Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ilçe kaymakamı Şeref Albayrak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyesinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 66’ncı doğum günü etkinlikleri kutlamaları için 2015 yılında yaptığı 4 Nisan Parkı'nda temizlik yapılmasını yasaklarken, ağaçların susuzluktan kurumasına sebep oldu. Halfeti Kaymakamı iken belediyeye kayyum olarak atanan Şeref Albayrak'ın göreve geldiği günden bu yana kent merkezinde halkın nefes aldığı yeşil alanların ismini değiştirdiği ve bakımsız bırakarak kendi kaderine terk ettiği ileri sürüldü.
 
PARK ÇÖPLÜĞE ÇEVRİLDİ
 
Kendi kaderine terk edilen yeşil alanlardan biri de, DBP’li Halfeti Belediyesi tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 66’ncı doğum günü etkinlikleri için 2015 yılında yapılan 4 Nisan Parkı. İlçe merkezinde bulunan park bakımsız bırakılırken, park girişine asılan “Parklarımızı temiz tutalım kirletmeyelim, koruyalım” yazılı tabela ise dikkat çekiyor. Parkın çevre düzenlemesi için yapılan kaldırımların söküldüğü görülürken, yurttaşların oturup dinlendiği kamelyalar ise çürümeye terk edilmiş. Park içinde yapılan çöp tenekelerinin çoğu tahrip edilmiş, parkın her tarafı çöple dolmuş.
 
AĞAÇLAR VE ÇİMLER TAMAMEN KURUDU
 
Parkın içine yapılan oyun alanı tamamen sökülürken, parkın çevresindeki çimler kurumuş. Park içinde ekilen ağaç ve fidanlar da kurumuş, spor alanı olarak kullanılan alan ise otoparka çevrilmiş. Parkta yapılan yürüyüş parkuru tahrip edilirken, yol için yapılan yumuşak asfalt ise tamamen sökülmüş. Oturmak için kurulan bankların çoğu ya kırılmış ya da yerinden sökülerek götürülmüş.
 
HALKIN BAKIM YAPMASI ENGELLENİYOR
 
Parkın ilçenin nefes borusu olduğunu söyleyen yurttaşlar, kayyumun belediyeye atandığı günden bu yana kentte iyi şeyler yapmadığını, akşamları gelip sohbet ettikleri parkın bakımını yapmak istediklerini, ancak bunun da kayyum tarafından engellendiğini belirtti. Park içinde çıkan yabani otların ayıklanmasına ve parkın temizliğine izin verilmediğini kaydeden yurttaşlar, parkı sulamak isteyenlerin de para cezasıyla tehdit edildiğini aktardı.
 
4 Nisan Parkı'nı bakımsız bir şekilde kaderine bırakan kayyumun, parkın 300 metre uzağında Urfa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Parkı'nın” bakımı için 20 personelin görevlendirildiği belirtildi.