İmamın 15 Temmuz mitingine çağırdığı cemaat camiyi terk etti

img
DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bir cami cemaati, okunan 15 Temmuz içerikli hutbenin ardından kendilerinden kentte düzenlenecek 15 Temmuz mitingine katılmalarını isteyen imama tepki gösterip, namaz kılmadan camiyi terk etti.
 
Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, dinin siyasete alet edilmesine dair giderek artan örneklerin sonuncusunu oluşturdu. Diyarbakır’da bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Camisi’nde çekildiği anlaşılan görüntülerde, cami cemaati ile imamın tartışması yer aldı. 
 
Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bu haftaki hutbede, yıl dönümü olan 15Temmuz darbe girişimine geniş yer verildi. 
 
Okunan hutbenin ardından imamın, cami cemaatini kentte 15 Temmuz günü gerçekleştirilecek etkinliğe tepkilere yol açtı. 
 
Görüntülere yansıyanlara göre, imamın “Bildiğiniz gibi Pazar günü 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüdür. Bu vesile ile Park Orman’da miting yapılacaktır. Tüm halkımız bu mitinge davetlidir” duyurusunda bulunduğu anlaşılıyor.
 
Bu duruma tepki gösteren cemaat ile imam arasında tartışma yaşandı. İmama tepki gösteren kimi cemaat üyeleri, namaz kılmadan camiyi terk etti. 
 
Benzer olayların kentteki diğer bazı camilerde de yaşandığı öğrenildi.
 
Kentte geçtiğimiz 26 Ocak’ta okunan hutbede TSK’nin Efrîn’e yönelik operasyonu için cemaatten dua istenmesi yine birçok camide cemaatin tepkisine yol açmıştı