Taksici Ceyhan’ın dosyasında 10 aydır ilerleme yok

img

VAN - Erciş ilçesinde 10 ay önce öldürülen taksici Zafer Ceyhan’a ilişkin soruşturma dosyasında ilerleme yok. Ceyhan’ın kardeşi Nuri Ceyhan,“Suçu işleyenlerin kaybolmasını istemiyoruz” dedi. 

Van'ın Erciş ilçesi Yeşilova (Sulû) Mahallesi'nde 28 Eylül 2017 tarihinde taranan araçta yaşamını yitiren 2 kişiden biri olan taksici Zafer Ceyhan'ın (45) ölümü üzerinden 10 ay geçmesine rağmen soruşturma dosyasında arpa boyu yol alınmadı.  Ceyhan ailesi, dosyaya getirilen gizlilik kararıyla birlikte herhangi bir ilerleme yaşanmamasına tepkili. 
 
Olayın ardından aile tarafından tüm görevliler ve olayda bulunan ekipler hakkında suç duyurusunda bulunurken dosyada gizliliğin kaldırılması için yapılan başvuru ise, Savcılık tarafından reddedilmişti. Üzerinden 10 aydan uzun bir sürenin geçtiği soruşturmaya ilişkin konuşan taksici Ceyhan’ın kardeşi Nuri Ceyhan, kardeşinin davasında diğer davalar gibi sümen altı edilmemesini istedi.  
 
10 AY GEÇTİ İDDİANAME YOK
 
Kardeşinin suçsuz yere devlet tarafından öldürülmesinin üzerinden 1 yıla yakın süre geçtiğine işaret eden Ceyhan, bu süre içerisinde iddianamenin hazırlanmadığını belirtti. Kardeşinin eşyalarının dahi kendilerine verilmediği belirten Ceyhan, “Telefonu, üzerindeki elbiselerini bize vermediler. Bize yalnızca üzerinde kan izlerinin olduğu paraları verdiler” dedi.
 
'SUÇU İŞLEYENLER BULUNSUN'
 
Davanın seyri hakkında kendilerine bilgi verilmesini isteyen Ceyhan, “Bu dava erken açılsın. Avukata gizlilikten dolayı bir şeyler söylemiyorlar. İddianameyi dahi hazırlamadılar ve sürekli ileri tarihe bırakıyorlar. İsteğimiz; kardeşimin suçsuzluğunun bir an önce ortaya çıkarılmasıdır. Devlet de esnaflar da bunu biliyor” diye konuştu. 
 
Ailenin hem maddi hem psikolojik olarak perişan bir halde olduğunu belirten Ceyhan, sivil ölümlerin olduğu davaların erkene alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, “Bu davanın da öne alınmasını ve hemen sonuçlanmasını istiyoruz. Suçu işleyenlerin kaybolmamasını ve ortaya çıkarılmasını istiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
 
MA / Müjdat Can