Hatimoğulları: Türkiye Suriye'yi Ortadoğu'ya bir geçiş kapısı olarak görüyor

img
ADANA - Türkiye'nin Suriye'yi Ortadoğu'ya bir geçiş kapısı olarak gördüğünü ifade eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları,AKP'nin bu politikalarının halkları ayrıştırdığını söyledi. 
 
Türkiye'nin Ortadoğu politikalarını ve bunun bölgeye yansımalarını değerlendiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP'nin "sıfır sorun" politikasından "sıfır barış" noktasına geldiğini söyledi. AKP'nin Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle paralel kuruluşu desteklenen bir parti olduğunu dile getiren Hatimoğlulları, AKP'nin bu kadar uzun süre iktidarda kalmasının ana nedenlerinden birinin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) olduğunu ifade etti. Emperyalist güçlerin Ortadoğu'daki emellerini gerçekleştirmek noktasından AKP'nin iktidarda kalmasını desteklediklerini de söyleyen Hatimoğlulları şunları belirtti: “AKP önce barışçıl bir politika ile ortaya çıktı. Türkiye sınırını hemen hemen her yerini mayından temizlediler. İlk önceleri bu durumu barışçıl gördük. Fakat daha sonra anladık ki; Suriye’ye de başlayacak savaş için giriş- çıkış yapacak cihatçı milislerin işini kolaylaştırmayı amaçlıyorlar. İşte şimdi anlıyoruz ki, mayın temizleme barışçıl değil, savaşa hazırlık.” 
 
SIFIR SORUNDAN, SIFIR BARIŞA
 
AKP'nin ilk iktidara geldiğinde dış siyasette benimsediği "Sıfır sorun" politikasından "Sıfır barış" politikasına geçiş yaptığına dikkat çeken Hatimoğulları, AKP iktidara gelmeden önce verdiği vaatlerin suya düşmesinden şaşırmadıklarını söyledi. 
 
Türkiye'nin Suriye'yi Ortadoğu'ya geçiş kapısı olarak gördüğünü söyleyen  Hatimoğulları, “Bir, Türkiye, Suriye’yi Ortadoğu’ya geçiş kapısı olarak görüyor. İki, batı ve doğu arasında denge olan Türkiye, NATO ve Rusya arasında dans eden bir durumdadır” ifadesinde bulundu. Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Efrin operasyonun devamı niteliğinde Minbiç'i işgal etmek istediğini söyleyen Hatimoğulları, Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde kazanmasının da bu anlaşmayla bağlantılı olduğuna işaret etti.   
 
İNSANLARIN ÖLMEDİĞİ BİR ORTADOĞU POLİTİKASI
 
Türkiye’nin Suriye üzerinden kurmak istediği hegemonyanın halkların çıkarına olmadığı belirten Hatimoğulları şöyle devam etti: “Bu savaş, Türkiye ve Ortadoğu halklarına, kan, açlık ve zulüm dışında hiçbir şey getirmemektedir. Halk arasından ayrıştırmadan başka hiçbir şey yapılmıyor. Efrin’e yönelik operasyonlarda yaşamını yitirenler Kürt ve Arap halklarındandı. Ancak, 'Bu kadar terörist öldürdük’ diye açıklamalar yapan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Tek adam, tek parti rejimini daha çok ifşa etmek için oralarda ölen insanların Kürt ve Arap halkı olduğunu ve kanla beslenen bir iktidar olduğunu halkımıza anlatmalıyız.” 
 
Hiçbir insanın burnunun kanamadığı bir toplum yaratmak için mücadele ettiklerini aktaran Hatimoğulları, “İnsanları ölmediği ve evinden, barkından edilmediği bir Ortadoğu politikası geliştirilmesi için mücadele ediyoruz" dedi.