Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu kentte elektriksiz bırakıldılar

img
ŞIRNAK – Hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Silopi’de, elektrik panolarının dışarıya taşınmasına tepki gösteren 15 ailenin elektriği kesildi. Cezalandırılan mahalleli, “Buna ne hakları var” diye tepki gösterdi. 
 
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Yenişehir mahallesinde yaklaşık bir haftadır, Dicle Elektrik Dağıtım Araştırma Şirketi’nin (DEDAŞ) “kaçak elektrik kullanımını önlemek” iddiasıyla Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları (ASOP) kurmaya çalışması gerginliğe neden oluyor.
 
15 EVİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ
 
En son 2 gün önce, çok sayıda polis ile mahalleye giren DEDAŞ ekiplerine tepki gösterilmesi üzerine gerginlik yaşanmış, yapılan gazlı ve coplu müdahale sonucu aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi darp edilmişti. Yaşanan gerginlikten sonra evdeki sayaçlarının dışarıya taşınmasına tepki gösteren 15 evin elektriği tamamen kesildi.
 
Hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu kentte elektriksiz bırakılan mahalleli, duruma tepkili. Elektriksiz bırakıldıklarından dolayı çok zor durumda olduklarını belirten Emine Özek, günlerdir DEDAŞ ekiplerine karşı nöbet tuttuklarını dile getirdi.
 
‘PANONUN SORUMLULUĞU ABONEDE’
 
Kentte geçtiğimiz yıllarda ilan edilen sokağa çıkma yasağının hemen ardından benzer durumlarla karşılaştıklarını hatırlatan Özek, dışarıya taşınmak istenen panoların sorumluluğunun ev sahiplerinin üzerine bırakıldığını kaydetti. “Elektrik panolarının nöbetini tutamayız” diyen Özek, kentin sıcak havasına işaret ederek, “Bize haksızlık ediyorlar. Bu sıcakta elektriksiz bırakıldığı için ailelerin dolaplarındaki malzemelerin hepsi bozuldu. İhtiyar kişiler bu sıcakta evde nasıl dursunlar?” diye sordu.
 
2 gün önce yapılan müdahale sonucu birçok kişinin darp edildiğini de anımsatan Özek, tepkisini şöyle sürdürdü: “Buna ne hakları var? Burada ne bir fabrika var ne de bir iş olanağı. Olan sınır kapısı da kapanmış durumda. Bunun üzerine gelip, bu zulmü bize yapıyorlar.”