Celalettin Can: Cezaevleri için güçlü bir kampanya yapmanın zamanıdır

img

İSTANBUL – Cezaevi çıkışında konuşan 78’liler Girişimi Sözcüsü ve HDP PM üyesi Celalettin Can, “Benimle ilgili güçlü bir kampanya yapıldı. Aslında bu kampanyayı genelleştirip bütün cezaevleri için özgür tutsaklar kampanyası yapmanın zamanıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi ve 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ve beraberinde tahliye kararı verilen HDP ve HDK üyesi 8 siyasetçi saat 23.00 sıralarında Silivri Cezaevinden çıktı. Kınalı Gişelerine jandarma tarafından bırakılan Can ve beraberindekiler, yakınları tarafından karşılandı. Yoğun yağış, nedeniyle burada açıklama yapmayan Can, yaklaşık 3 kilometre ileride bulunan Karbey Dinlenme Tesisinde açıklama yaptı.

‘ÖZGÜR TUTSAKLAR KAMPANYASI YAPMANIN ZAMANIDIR’

Dünkü duruşmada mahkeme heyetinin tavrına göre kendisinin tahliye edilmeyeceğini düşündüğünü ifade eden Can, “Ama şöyle de bir durum vardı. Hakikaten delil yokmuş. Mahkemede, onların bütün argümanları lime lime edildi. Ancak çok keyfi bir şekilde tutma söz konusu olabilirdi. Tutamadılar. Bırakmak durumunda kaldılar. İyiyim. Size, hayata, sevgilime kavuştum. Ama içeride özgür olmayanlar var. Bazıları tekli hücrede kalıyor. Çok yüksek denetimli koşullarda kalıyorlar. Rahatsız edici bir durum. Ve çoğu delilsiz, keyfi bir şekilde içeride tutuluyor. Onlar da özgür olmayı bekliyor. Benimle ilgili güçlü bir kampanya yapıldı. Aslında bu kampanyayı genelleştirip bütün cezaevleri için ‘Özgür tutsaklar kampanyası’ yapmanın zamanıdır” diye konuştu.