‘Botanlılar, Taybet Ana’nın yazmasını yerde bırakmadı’

img

ŞIRNAK - HDP’den Şırnak’ta milletvekili seçilen avukat Hüseyin Kaçmaz, kentten çıkan seçim sonuçları hakkında, “Botanlılar, AKP’nin savaş politikalarına yanıt vererek, Taybet Ana’nın yazmasını yerde bırakmadı’’ yorumunda bulundu. 

27’nci Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak’ta oyların yüzde 70.25’ini alarak, 3 vekil çıkardı. HDP bir vekilliği ise, Cumhur İttifakın’ın toplam oy oranları nedeniyle AKP’ye kaptırdı. HDP’den milletvekili seçilen Avukat Hüseyin Kaçmaz, kentten çıkan sonuçlar hakkında konuştu. 
 
‘BOTANLILAR, ZULME BOYUN EĞMEDİĞİNİ TEKRARDAN GÖSTERDİ’
 
AKP-MHP ittifakının tüm baskılara ve devlet imkanlarını kullanmasına rağmen kentten istediği sonuca ulaşamadığının altını çizen Kaçmaz, partisinin tutuklu binlerce yöneticisine işaret ederek, “Halk partisine sahip çıktı” değerlendirmesinde bulundu. 2 yıl önce ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” sürecinde kent genelinde yaşanan acıları hatırlatan Kaçmaz, ‘’Botanlılar baskı ve zulme hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini tekrardan gösterdi’’ ifadesini kullandı. 
 
‘YENİ BİR MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLIYOR'
 
Halkın HDP’ye sahip çıkarak, AKP’nin savaş politikalarına yanıt verdiğine dikkat çeken Kaçmaz, kendileri için yeni bir mücadele döneminin başladığını dile getirdi. Meclis dışında mücadelelerini her yerde sürdürerek, halkın taleplerine yanıt vermeye çalışacaklarını vurgulayan Kaçmaz, Silopi yasağı sırasında 7 gün boyunca cansız bedeni yerde kalan Taybet İnan’ı hatırlatarak, “Biz zorbalığa ve zulme hiçbir zaman teslim olmadık. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu halk Taybet Ana’nın yazmasını yerde bırakmadı. O yazmayı daha da yükseklere çıkarmak için bizi görevlendirdi” şeklinde konuştu.