Babası AKP’den aday adayıydı, kendisi HDP adayı

img
MUĞLA - Babası AKP'den aday adayı başvurusunda bulunan Ebru Demir (27), 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde HDP’nin Muğla milletvekili adayı. Ailesinin itirazlarına rağmen HDP'de siyaset yapan Demir, partisi içerisinde farklı kesimlerle bir arada yaşamanın güzelliğini öğrendiğini ifade etti.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran seçimlerinde Muğla’dan milletvekili adayı olarak gösterdiği Ebru Demir (27), Bodrum’da yaşayan 3 çocuk annesi bir isim. Annesi Türk, babası ise Kürt olan Demir’in ailesi, Van Erciş’ten ekonomik sebeplerle önce İstanbul’a, oradan da 10 yıl önce Bodrum’a yerleşti.
 
Babası bu seçimlerde AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Demir, ailesinin tüm itirazlarına rağmen tanıştığı HDP’de siyaset yapma kararı aldı. Demir, milletvekili adayı olarak gösterilirken, babası ise AKP listesinde kendine yer bulamadı. 
 
Adaylık başvurularının ardından birbirlerine başarı diledikleri babası ve ailesi ile görüşmeye devam eden Demir, adaylığının kesinleşmesi sonrası şimdi ailesini de HDP’ye ikna etme çabası içerisinde.
 
'HDP BİR ARADA YAŞAMANIN GÜZEL OLDUĞUNU ÖĞRETTİ'
 
Bir Kürt olarak kendisini hiçbir zaman AKP’ye yakın hissetmediğini dile getiren Demir, ezilen kesimlerin yanında olma düşüncesiyle HDP’de olduğunu ifade etti. AKP’nin kadın düşmanı bir çizgide olduğunu belirten Demir, HDP ile kadın mücadelesi yürüttüğünü ve barış mücadelesine olan inancı ile beyaz yazmasını başından eksik etmediğini söyledi. 
 
HDP’nin ne için mücadele verdiğini başta kendisinin öğrendiğini, ardından da çevresine öğretmek için mücadele ettiğini vurgulayan Demir, “HDP bana insanlığı, kadın olarak haklarımı savunmamı öğretti. Kültürümü, Laz, Çerkes, Ermeni, Êzidî, Hıristiyan, Alevi, Süryani ile kardeş olmayı öğretti. Tüm halklarla bir arada yaşamın güzelliğini öğretti” diye konuştu. 
 
'EZİLEN HALKLAR BENİ KENDİNE ÇEKİYORDU'
 
Yaşamını uzun süre iki kültürün arasından sıkışarak sürdürdüğünü belirten Demir, neden HDP’de olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Evimizde Türk bayrakları eksik olmadan bir çocukluk geçirdim. Şehit haberleri geldiğinde önümüzden yemekler kalkardı. İktidarın savaş politikaları bizi de etkiliyordu. Ailemin içinde AKP, MHP ve CHP’lisi de var. Her bir üyemiz bölünmüş durumda. Tabi aile içinde birbirimize saygı duyuyoruz. Ama ailem HDP’nin adını bile duymak istemiyor. Benim görüşüm hiç onlar gibi olmadı. Herhangi bir partiyi tutmuyordum. Sadece ezilmiş halklar beni kendine çekiyordu. Her zaman tek bir çizgiye bakmadım. Sosyalizmi okuyordum. Şimdi de bundan dolayı HDP’deyim.”
 
‘DEĞİŞECEKLERİNE İNANIYORUM’
 
HDP’nin barış isteyen, bunun için mücadele eden tek parti olduğunu vurgulayan Demir, ilk dönemler kimi tepkilerle karşılaşsa da ailesinin de kendisini artık dinlemeye başladığını ve değişerek asıl benliklerine döneceklerine inandığını ifade etti.
 
'AİLEM DE BASKILARA MARUZ KALANLARDIR'
 
Ne kadar haklı ve doğru bir yolda mücadele ettiğini aslında ailesinin tutumuyla anladığını dile getiren Demir, “HDP mücadelesini onlara anlattım. Çok konuşmalarımız tartışmalarımız oldu. Kürtlerin çok katledildiğini, ezildiğini yerinden yurdundan edildiğini, asimilasyon politikalarına maruz kaldıklarını anlatmaya çalıştım. Ki zaten kendileri de bunlara maruz kalanlardır. Van Erciş depremini herkes bilir. Deprem sonrasında ailelerimizden elektrik ve su faturaları istendi. TOKİ’leri devletin yaptığını söylediler ama herkesten tek tek deprem paraları alındı. Devletin hiçbir yardımı olmadı. Mesela Erciş’te AKP’ye ait olan belediyeye hiç kimse elini kolunu salaya sallaya giremez. Hep korumalar, hep bir kısıtlama ve baskı söz konusu” diye konuştu.
 
Ezilen halklar ve barış için HDP’den hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini söyleyen Demir, 24 Haziran’da bu zamana kadar yapılan tüm zulümlere son verileceğini vurguladı. Hakikatin yanında olmak için insanların HDP’ye oy vermeye davet eden Demir, tüm kesimleri sandık başına, oylara sahip çıkmaya davet etti.
 
MA / Ayşe Sürme 
 

Diğer başlıklar

13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur | YENİLENDİ
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
23/04/2024
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok