Vaat değil birlikte mücadele

img
 
AYDIN - Yıllardır hemcinslerine uygulanan zulme karşı mücadele yürüten HDP Aydın Milletvekili Adayı Ayfer Demirel, “Kadınlara vaatte bulunmuyoruz, birlikte mücadeleye davet ediyoruz” dedi. Demirel, ilk icraatlarının uyuşturucuyla mücadele olacağını söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın Milletvekili Adayı Ayfer Demirel, Aydın’da kadınların sesi olmaya aday. Batman’ın Kozluk ilçesinden 18 yaşında lise eğitimi için Aydın’ın Söke ilçesine gelen Demirel, çocuk gelişimi eğitimi alarak, yıllarca Aydın’da özel sektörlerde çocuk gelişimi eğitimi verdi. 3 çocuk annesi Demirel, kadınlara dönük şiddet ve baskı politikalarına karşı liseli yıllarında başladığı mücadeleyi bir süre sonra kadın platformlarında yer alarak sürdürdü. 2000 yılında Söke’den Didim’e yerleşen Demirel, kadın mücadelesinin yanında Kürt siyasi hareketi içerisinde de yerini aldı. 
 
‘16 YILLIK ENKAZI BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ’
 
Demirel, neden aday olduğunu şöyle özetledi: “Hemcinslerime uygulanan bu kadar zulüm varken susmamam gerektiğini hissettim. Bu amaçla başladığım kadın mücadelesini bugün HDP’de sürdürüyorum ve bu mücadeleyi Meclis’e taşımayı istiyorum.” “Kadınlara vaatte bulunmuyoruz, birlikte mücadeleye davet ediyoruz” diyen Demirel, 16 yıllık AKP iktidarının yarattığı enkazı hep birlikte kaldıracaklarını ve kadınların sorunlarına çözüm olacaklarını kaydetti. Sistemin “Kadınlar evlerinde oturacak, çocuk bakacak” zihniyetini reddettiklerini belirten Demirel, “Bizler bireyiz; sokaklarda ve alanlarda olacağız” dedi. 
 
ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNCELEYEN TEK PARTİ 
 
Demirel, “Kadın özgürlük mücadelesini önceleyen, emeğine saygı gösteren tek parti HDP’dir” sözleriyle kadınların HDP’yi desteklemesi gerektiğini vurguladı. Demirel, “Bizler anneyiz” dedi ve şöyle devam etti: “Çocuklarımız askere alınıyor. Çocuklarımızın cenazeleri geliyor. Hiçbir anne çocuklarının cenazesini karşılamak istemez. Yine sokaklarda çocuklarımız öldürülüyor. Çocuklarımızın emekleri sömürülüyor. Çocuklarımız zulme maruz kalıyor. Bizler annelerin ve kadınların gözyaşlarının akmasını istemiyoruz. Bu nedenle de HDP’deyiz. Barış isteyen tek parti de HDP’dir.” 
 
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÖZÜ 
 
Seçim kampanyası kapsamında gittiği Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki Roman yurttaşların “Çocuklarımızı şu uyuşturucu illetinden kurtarın” feryadını aktaran Demirel, Aydın’ın en büyük sorunlardan birinin de uyuşturucu olduğunu kaydetti. Uyuşturucuya karşı mücadele sözü veren Demirel, “Kadınlar bu mücadelenin örgütleyicisi olacak. İlk icraatımız da bu olacak. Seçilsek de seçilmesek de uyuşturucuyla her türlü mücadele edeceğiz” dedi.