HDP'nin Hatay'da hedefi: 3 vekil

img
HATAY - 24 Haziran'da kazanacaklarını ifade eden HDP Hatay İl Eşbaşkanı Sultan Başaran, "Biz her şeye rağmen bu seçimde 3 vekil çıkarabileceğimizi hedefliyoruz. 3 vekil de çıkaracağız" dedi.
 
Medeniyetlerin başkenti olarak bilinen Hatay, Suriye savaşından en fazla etkilenen kentlerden biri. 7 yıldır Suriye savaşından ciddi anlamda etkilenen Hatay'da mülteci ve işsiz sorunu en temel sorunlardan biri. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, seçim çalışmasına esnaf ziyaretleri, halk toplantıları ve büro açılışlarıyla son hızla devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinde HDP 58 bin 333 oy aldı. 1 Kasım seçimlerinde ise oyunu artıran HDP, oyunu 61 bin 813’e çıkardı. Meclis’e milletvekili gönderememesine rağmen HDP’nin oyunu arttırdığı tek kent oldu. 
 
MHP’nin güçlü olduğu Belen ilçesi dışında kentin diğer ilçelerinde HDP’nin etkisini görmek mümkün. CHP'ye yakın olan Arap Alevi yurttaşlar, hem Barış Atay'ın hem de Arap Alevi adayların yoğun olması nedeniyle HDP'ye yakınlaştı. Arap Alevilerin yoğun yaşadığı Antakya, Defne, Arsuz, Samandağ ve kent merkezinde yurttaşlar, AKP'nin iktidar olmaması için HDP'nin barajı geçmesi gerektiğinin farkında. Yurttaşlar, "Atay, devrimci ve bu halkın çocuğu bizler milletvekili olması için HDP’ye oy vereceğiz" diyor. Bazı CHP'liler ise, "Yaşlılar CHP'ye, gençler ise HDP'ye oy verecek. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'ye oy vereceğiz" diyor. 
 
'SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ'
 
1 milyon 16 bin 175 seçmeni olan Hatay, Meclise 11 milletvekili gönderiyor. HDP Hatay İl Eşbaşkanı Sultan Başaran, seçim çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Seçim kararı alındığından bu yana sokakta olduklarını ifade eden Başaran, seçim çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. 7 Haziran’ı aşan bir havayı yakaladıklarını aktaran Başaran, tüm yurttaşların HDP’nin Meclis’te olması konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Başaran, Suriye iç savaşının kentteki etkisine ilişkin de şunları söyledi: “Suriye'de 2011'deki savaşla beraber ciddi anlamda bir ekonomik çöküş yaşandı ve yine sınır kapıları kapandı. Hatay'da bulunan birçok yurttaş sınır ticareti ile evine ekmek götürüyordu kapıların kapanması ile yurttaşlar işsiz kaldı. Yine Hatay’da birçok küçük esnaf krizden kaynaklı dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Yine bu kentin asayiş anlamında da huzuru kalmadı. İnsanların huzuru kaçtı. Kent geceleri cıvıl cıvıl idi şimdi ise geceleri kimse çıkmıyor. Bizler savaş değil barış istiyoruz.”
 
'TÜM HALKIMIZ OYLARA SAHİP ÇIKSIN'
 
Kadınları ve gençleri seçim çalışmalarında aktif görev almaya ve sandıklarına sahip çıkmaya çağıran Başaran, "Herkes sandığa gidip bu ülkenin geleceği için barış ve kardeşlik için kendisine oy vermeli. Tüm halkımız oylarına sahip çıkmalı" dedi. Başaran, “Bizler kazanacağız. Biz kazanırsak, bu ülke ve Hatay kazanır. Bizim parti olarak tek endişemiz adaletli bir seçim olmayacağıdır. Biz her şeye rağmen bu seçimde 3 vekil çıkarabileceğimizi hedefliyoruz. 3 vekil de çıkaracağız. Biz bu seçimde sadece oylara sahip çıkılması durumunda bu seçimden zaferle çıkacağız. Bundan dolayı tüm halkımıza çağrımızdır; gelin beraber sandıklara sahip çıkalım” diye konuştu.