‘Parlamentoda gençlerin ve kadınların sesi olacağım’

  • kadın
  • 09:10 4 Haziran 2018
  • |
img

ANTEP - HDP milletvekili adayı Birgül Yıldırım, Antep’te en az 4 vekil çıkaracaklarını söyleyerek, “Parlamentoda gençlerin ve kadınların üzerine uygulanan politikalara karşı onların sesi olacağım” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Antep Milletvekili adayı Birgül Yıldırım, aynı zamanda ziraat mühendisi. Yıldırım, iktidarın ve muhalefet partilerinin kadını sadece oy deposu olarak gördüğünü ve seçim beyannamelerindeki kadına yönelik vaatlerin seçim sonrası hep sözde kaldığını ifade etti. 
 
‘EN AZ 4 VEKİL’
 
HDP'nin ise kadını yaşamın kendisi olarak gördüğünü ifade eden Yıldırım, seçim çalışmalarının çok yoğun geçtiğini; ancak halkın kendilerini kucaklamasıyla tüm yorgunluklarını unutup daha sıkı çalıştıklarını dile getirdi. Yıldırım, Antep halkının gerçeği görüp şimdiden kararını verdiğini ve Antep’te en az 4 vekil çıkaracaklarını söyledi.
 
'HALK HDP’Yİ KUCAKLIYOR’
 
Seçim çalışmalarının coşkulu ve renkli geçtiğini söyleyen Yıldırım, HDP’nin diğer partilere göre her rengi barındırmasından dolayı herkesle diyaloğa girebildiklerini belirtti. Diğer siyasi partilerin sadece bir kesime hitap ederken, HDP’nin tüm kesimlere hitap ettiğini söyleyen Yıldırım, “İktidarın aleyhimize karşı yarattığı linç kültürü, halkta karşılık bulmuyor. Tam tersi halk bizi kucaklıyor” dedi.
 
'KADININ VE GENCİN SESİ OLACAĞIM’
 
“Bu ülkede kadınsanız ve gençseniz kesinlikle HDP’de olmalısınız” diyerek sözlerine devam eden Yıldırım, ülkede devletin gözü önünde kadınların erkek şiddetiyle, gençlerin ise işsizlikten dolayı intihara sürüklendiğini kaydetti. Tüm bunlar yaşanırken kadını ve genci savunan tek partinin HDP olduğunu vurgulayan Yıldırım, HDP’den neden aday olduğunu şu sözlerle anlattı: “Hem bir genç hem de kadın olarak HDP’deyim. Kadınların ve gençlerin sorunlarını tek çözecek parti HDP’dir. AKP hükümetinin gençler ve kadınlar üzerinde çok yanlış politikaları var. Parlamentoya gidip gençlerin ve kadınların üzerine uygulanan politikalara karşı kadının ve gencin sesi olacağım.”
 
‘HDP KADININ SESİDİR’
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara yön vermesini bırakması gerektiğini söyleyen Yıldırım, kadının gülüşüne, giyinişine ve kaç çocuk doğuracağına kadının kendisinin karar vereceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın bu tarz söylemlerini kadınların ciddiye almadığını dile getiren Yıldırım, “Beyannamelerinde kadınlara onlarca vaat sunuyorlar; ancak kadına temsiliyet vermiyorlar. Bugün iktidar ve muhalefet, kadını sadece alanlarda çalışan olarak görüyor. Ancak HDP’nin her alanında kadın var. HDP’de kadının yer almadığı bir bölüm dahi yok. 16 yıldır iktidarda olan parti, kadını aşağılamaktan başka ne yaptı?  Aradaki fark ortadadır. Eminim kadınlar bu gerçekleri görerek 24 Haziran’da tercihte bulunacaklar” diye konuştu.