Gergerlioğlu: Bir oy gelecek için, bir oy geçmişi temizlemek için

img

KOCAELİ – AKP’nin vaatleriyle sürekli halkı kandırdığını belirten HDP Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, zalime karşı mücadelenin tek adresinin HDP olduğunu belirterek, “Bir oyu gelecek yaşam için bir oyu geçmişi temizleyebilmek için verin” dedi. 

Isparta’nın Karaağaç ilçesinde 1965 yılında dünyaya gelen Ömer Faruk Gegerlioğlu, ilk  ve  orta  öğrenimini Bursa’da tamamdı. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Gergerlioğlu, Türkiye’nin birçok yerinde çok sayıda hastanede görev yaptı. 2003 yılında Mazlum-Der Kocaeli Şube Başkanlığı yapan Gergerlioğlu, 2007 yılında genel başkanlığa seçildi. En son Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nde görev yaparken, 6 Ocak 2017’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi.  KHK mağdurlarıyla dayanışmak adına oluşturulan Hak ve Adalet Platformu’nun kurucuları arasında yer aldı ve sözcülüğünü üstlendi. Gergerlioğlu kendi şahsında yaşanan haksızlıkları Meclis’te de dile getirmek amacıyla 24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli milletvekili adayı oldu. 
 
TOPLUMSAL SORUNLARA DUYARLI 
 
Toplumsal sorunlara karşı sürekli sorumluluk hissettiğini belirten Gergerlioğlu, “Hrant Dink cinayetinin çözülmesi için Adalet Talebimiz Var Platformu ile birçok çalışma yürüttük. Farklı kesimlerin içinde yer aldığı bir imza metni ile cinayetin beşinci yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştük ve cinayetin çözülmesi için adım atılması noktasında girişimlerde bulunduk” diye konuştu.
 
KHK İLE İŞİMDEN EDİLDİ 
 
OHAL ve antidemokratik uygulamalara karşı sürekli mücadele ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Ülkemizde 100 yıldır süren Kürt sorunu noktasında her zaman alanlarda yer aldım ve gereken adımların atılması için girişimlerde bulunduk. Sürekli olarak çatışmaya sürüklenen ve çözüm noktasında girdaba sokulan sorunun sadece adalet ve demokrasi platformunda çözüme ulaşabileceğini her alada dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz” dedi. 
 
‘ZALİME KARŞI MAZLUMU SAVUNMAK’
 
KHK’lerle binlerce insanın mağdur edildiğini kaydeden Gergerlioğlu, “Ben de KHK ile işimden uzaklaştırıldım. Binlerce insan hem ekonomik hem de psikolojik olarak çok zor bir sürece girdi. Yapılan haksızlıklara karşı bulunduğumuz her platformda sözümüzü söyleyemeye devam ettik. Biz barış, özgürlük, demokrasi talep ettiğimiz için KHK ile cezalandırıldık ama bu söylemimizden asla geri adım atmadık. Zalime karşı mazlumu savunmaya ve sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.
 
‘BARAJLAR VE İTTİFAKLAR YIKILACAK’
 
HDP’nin düzen partileri arasında demokrasi vaat eden tek parti olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Sistem ve kirlenmiş partilere karşı HDP eşitlik vaat ediyor. Ezilen, zulme uğrayan, emekçiden, kadından, çocuktan yana. Türkiye’de artık hemşericilik mantığı değil demokrasi var olmalıdır. HDP’yi saf dışı bırakarak ittifak olan partilerin de aslında Kürt sorunu hakkında çözüme ulaşmak istemediklerini görebiliyoruz. Yapılan haksızlıktır. Bu haksızlık sorunun temsilcisi arasında bulananların Meclis’e sokulmak istememesi ile çözümsüzlüğünü bir kez daha göstermeye çalışıyor. Bu Türkiye’yi kaosa götürmek dışında başka bir işe yaramaz. Bu barajlar ve ittifaklar muhakkak yıkılacaktır.” 
 
‘BÜYÜK İNSANLIK İÇİN HDP’DEYİM’
 
AKP hükümetinin Türkiye’ye vaat edeceği hiçbir şeyin kalmadığını söyleyen Gergerlioğlu, AKP’nin vaatlerle halkı sürekli kandırdığını belirterek, “Bozulan bir arabayı ısrarlar süren bir hükümet ile karşı karşıyayız. Aydınlık bir gelecek için buna dur deme zamanı çoktan geldi. Barışı ve geleceği vaat eden, farklı kimliklerin yan yana yaşadığı ve temsilinin yapıldığı tek parti HDP’dir. Zalime karşı mazlumun hakkını savunan, koruyan tek parti HDP’dir. Büyük insanlık yaşamını getirmek için her gün çalışıyoruz ve amacımıza ulaşana dek çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
‘HÜKÜMETİN SAĞLIK POLİTİKASI YOK'
 
KHK ile uzaklaştırıldığı mesleği doktorluğu baz aldığında Türkiye’nin artık sağlıksız bir toplum olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Gergerlioğlu, “Sağlık politikası olmayan, sağlık özelleştiren, hastaneleri şehir dışlarına taşıyan, insan hayatına değer verilmediği çok net görülmekte. İnsan sağlığı üzerinde para kazanılması sağlık olarak halka sunuluyor. Bu anlayışın artık bitmesi gerek. Yaşamın sosyal tüm haklarının devlet bütçesinden karşılanması en temel ilkelerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.
 
‘BİR OY YAŞAMA BİR OY GELECEĞE’
 
Gergerlioğlu son olarak, “Medya kapılarını bize kapatanlara, sesimizi kısarak bizi susturabileceğini zannedenlere karşı 24 Haziran’da cevap olmalıyız. Bir oy gelecek yaşam için bir oy geçmişi temizleyebilmek için” çağrısında bulundu.
 
MA / Elif Çetiner