İnsan hakları savunucusu Aker: Sorunlara ortak çözüm aradığımız için HDP

img

İZMİR - HDP’nin insan hakları savunucusu kimliği ile tanınan adayı Mehmet Aker, insan hakları savunucuları olarak sorunlara ortak çözüm aradıkları için HDP’de olduğunu dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 2’nci Bölge Milletvekili adayı Mehmet Aker, 1966 Urfa Siverek doğumlu. Lise mezunu, mekanik teknisyeni ve inşaat işçisi olan Aker, aynı zamanda bir insan hakları savunucusu. Halkın Emek Partisi (HEP) döneminden bu yana aktif siyaset içinde yer alan Aker, 2008 yılından bu yana İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) aktif olarak insan hakları savunuculuğu yapıyor. Ayrıca halen İHD MYK üyesi olarak da görevini sürdürüyor. Siverekliler Derneği, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Birliği ve İzmir İnşaat ve Yapı Emekçileri Derneği kuruluşlarında da yer alan Aker, milletvekili adayı olması ile birlikte aktif siyasetini HDP ile sürdürüyor. 
 
‘HDP YÜZÜ DEMOKRASİYE DÖNÜK BİR PARTİ’
 
HDP’nin diğer adayları ile çalışmalarını sürdüren Aker, büro açılışlarından, halk toplantılarına, stant çalışmaları ve bildiri dağıtımlarından ikna çalışmalarına kadar yoğun bir tempo içinde. Aker, HDP ile insan hakları savunucuları olarak sorunlara ortak çözüm aradıklarını dile getirdi. HDP’nin insan hak ve temel hürriyetlerini savunduğunu kaydeden Aker, HDP’nin Alevi, Kürt, Türk, solcu, dindar ve LGBTİ bireyler başta olmak üzere birçok farklı kesimi kendi bünyesinde barındırdığını belirtti. Aker, HDP’nin Türkiye’de mevcut sorunlara ilişkin yapmış olduğu tespitlerinin insan hakları savunucularının tespitleriyle örtüştüğünü söyledi. Aker, “Bunlara çözüm olabileceğini düşünerek HDP diyorum. Aslında HDP adalet ve hak arayanların, barış isteyenlerin, yüzü demokrasiye dönük olanların partisidir. O anlamda HDP’deyiz, HDP’yi destekliyoruz. HDP’nin yapmış olduğu tespitlerle Türkiye’de başta Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümü dâhil toplumsal diğer sorunların da çözümüyle ilgili politikaları kabulümüzdür. Bu nedenle HDP’de siyaset yapmayı önemsiyorum” dedi.
 
‘SAHADA ALDIĞIMIZ OLUMLU TEPKİLER SANDIĞA YANSIYACAK’
 
Türkiye’deki sorunlara diyalog ve müzakere ile çözüm aranması gerekliliğini ifade eden Aker, “Halk diğer partilerden umduğunu bulamadı, sorunlarına çözüm olamadı. Hem tüzüğünde hem parti programında HDP halkla beraber, halkla birlikte Türkiye’deki mevcut sorunlara çözüm olabileceğini deklare etti. Halkta da karşılığını buldu. Halk, alanda HDP ile birlikte çalışıyor ve başaracağına da inanıyor. 24 Haziran’da HDP’nin güçlü bir şekilde barajı aşacağı ve parlamentoya gireceği herkes tarafından bilinen bir gerçekliktir. Kamuoyu tarafından da bu aşikârdır. Sahada aldığımız tepkiler de bu olumlu havanın sandığa yansıyacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.