HDP’nin en genç adayı: Gençlerin geleceği için HDP önemli

img

ERZURUM - HDP’nin en genç milletvekili adayı olan ve seçime 10 gün kala 18 yaşına girecek olan Saffet Polat, "Tüm gençleri HDP'ye oy vermeye çağırıyorum" dedi. 

 
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Erzurum milletvekili adayı olan Saffet Polat kentte en geç adaylar arasında. 14 Haziran’da 18’ine girecek olan Polat, tüm gençleri gelecekleri için HDP’ye oy vermeye çağırdı. 
 
SINAV VE SEÇİMLERE BİRLİKTE HAZIRLANIYOR
 
Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Çiçekdağ (Kuneruvî) mahallesinde ikamet eden Polat, ilk ve ortaöğretimini Tekman'da okudu. Lise yıllarında parti ile iç içe olmasından kaynaklı çektiği sıkıntılardan dolayı okulu terk etmek zorunda kaldığını belirten Polat, ardından lise öğrenimi Açık Öğretim Fakültesi'nde bitirdiğini belirtti. Polat, “Seçimlerden sonra üniversite sınavlarına gireceğim. Seçim ve sınavlara birlikte hazırlanıyorum" dedi. 
 
SEÇİME 10 GÜN KALA 18 YAŞINA GİRECEK
 
24 Haziran seçimlerinden 10 gün önce 18 yaşına girecek olan Polat, “Ufak yaşlardan beri parti ile iç içeydim. Bence tüm gençler, kadınlar emekçiler ve sol sosyalist kesimlerin HDP’ye destek vermesi gerekir. Çünkü HDP, halkları, özgürlüğü ve adaleti savunan bir partidir. Bu nedenle gençlerin daha çok HDP’ye destek vermeleri gerekir” diye konuştu. 
 
‘GENÇLERİN SORUNLARINI MECLİS’E TAŞIYACAĞIM’
 
Seçildiği takdirde Meclis’te yapacaklarını da sıralayan Polat, özellikle gençlerin sorunlarını çözmek için uğraşacağını söyledi. Polat, “Gençler işsiz, atanamayan genç öğretmen adayları var. Meclis’e girdiğimde bunların sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceğim. Gençlere çağrım hepsi el ele vererek HDP’ye destek olmalarıdır. Gençlerin geleceği ve Türkiye’nin geleceği için HDP çok önemlidir. 24 Haziran’da HDP’ye en büyük destek gençlerden gelmelidir” diye belirtti. 
 
'DEMİRTAŞ VE HDP’YE OY VERİLMELİ'
 
Tüm partilerin cumhurbaşkanı adaylarının seçimlerde meydan meydan gezerek propaganda yaptıklarını ancak kendi adayları Selahattin Demirtaş'ın rehin tutulmaya devam edildiğini vurgulayan Polat, şunları söyledi: “Sayın Demirtaş tek adam zihniyeti tarafından cezaevinde rehin tutulmaktadır. Bu adaletsizlik ve hukuksuzluktur. Diğer adaylar nasıl seçim çalışmaları yürütüyorsa Demirtaş da serbest bırakılmalı ve seçim çalışmalarını yapmalıdır. Birinci turda Selahattin Demirtaş'ın kazanması ve ikinci turda ise Erdoğan ile karşı karşıya gelmesini istiyorum. Tüm Türkiye halkları Türkiye’nin ve gençlerin geleceği için HDP’ye ve Demirtaş’a oy vermelidir.”