Üniversite öğrencileri: Akademinin özgürlüğü ve geleceğimiz için oyumuz HDP'ye

img

AĞRI – Ağrı'da okuyan üniversiteli gençler, gelecekleri ve akademik ortamın özgür olması için oylarını HDP’ye vereceklerini söyledi.

24 Haziran seçimlerine bir aydan kısa bir süre kalırken Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP)  her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Ağrı’da üniversiteli gençler kendi gelecekleri, akademinin özgürlüğü ve üniversitelerin bölünüp ayrıştırılmaması için oylarını HDP’ye vereceklerini söyledi. Gençler AKP ve MHP ittifakının ülkeyi daha kaotik bir ortama götüreceğini belirterek, bunun karşısında durmak için herkesin HDP’ye destek vermesi gerektiğini söyledi.
 
‘HDP TÜM HALKLARI, RENKLERİ VE KESİMLERİ TEMSİL EDİYOR’
 
Türkiye’de mevcut totaliter rejimin zayıflayabilmesi için HDP’ye oy vereceğini söyleyen üniversite öğrencisi Osman Talayhan, “Türkiye’de AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti, halkların tüm kesimlerini kucaklayamıyor, aksine halkı kutuplaştırıyorlar. HDP ise tüm halkları, tüm renkleri, tüm kesimleri temsil ettiği için ve gerçek anlamda muhalefet yaptığı için HDP diyorum. Yine üniversite okuyorum ama yarın ne olacağım ne yapacağım belli değil. Öğretmenler atanamıyor, gençlik politikalarına baktığımızda da HDP dışında diğer partilerin bize umut vermediğini görüyoruz. Bozulan ekonomi ancak HDP ile düzelir” dedi.
 
‘İKİ SAĞ İTTİFAKA KARŞI OYUM HDP’YE’
 
HDP’ye oy vereceğini söyleyen üniversite öğrencisi Ömer Akyol, “HDP mevcut iki sağ ittifaka karşı en özgürlükçü ve en adaletli siyaseti yürüten partidir. Son 4 yıllık süre içerisinde ve çatışmalı süreçte AKP iktidarının Kürt halkına yoğun bir baskı uyguladığına şahit olduk. AKP, MHP ile ittifak kurarak, oluşturduğu sağcı, İslamcı, milliyetçi ve burjuva ittifaka karşı gençlerin, emekçilerin, dinsel ve etnik grupların HDP’ye oy vermesi gerekir” diye konuştu.  
 
‘AKP-MHP İTTİFAKI SAVAŞ YANLISI İTTİFAKTIR’
 
AKP hükümetinin baskın seçime MHP ortaklığı ile girmesini yeni savaş politikalarının göstergesi olarak değerlendiren Akyol, “Savaş yanlısı olan bu ittifak, kutuplaştırma yanlısı, emekçi ve Kürt düşmanı politikalarını sürdürmeye devam edecekler. Mevcut hükümet Türkiye halklarının yararına olmayan politikalar uyguladığı için ekonomik kriz yaşanıyor. Kendileri de içinde bulundukları ekonomik enkazı yönetemedikleri için erken seçim kararı aldılar. Biz de bu politikalara karşı HDP’nin yanında yer alacağız. Bu seçimin özelde Kürt halkı genelde de Türkiye halkları için büyük bir önemi vardır. Gençler de geleceklerini inşa etmek için büyük bir fırsat yakalamış durumda. Oylarımızı HDP’ye vererek bu fırsatı değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.  
 
’ON BİNLERCE ÖĞRENCİ TUTUKLU, AKADEMİSYENLER İSE İHRAÇ’
 
Beşir Kanşıray isimli üniversite öğrencisi de, kendi gelecekleri için HDP’ye oy vereceğini söyleyerek, “AKP’nin iktidar olduğu 16 yıla baktığımızda hem akademik ortamın hem de öğrenci ve gençlerin geldiği durum ortada. On binlerce öğrenci cezaevlerinde, nicesine de eften püften davalar açılmış vaziyette. Bu şekilde öğrencilerin eğitim hakkı engelleniyor. Aynı zamanda ülkede makale yazabilecek akademisyenlerin hepsi ihraç edildiler veya tutuklandılar. Yani akademik ortamdan bahsetmek mümkün değil. Şuanda da üniversiteleri bölmeye ve ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bu durum gençleri olumsuz yönde etkiliyor” dedi.
 
‘ÜLKEDE HEM EKONOMİK HEM DE SİYASİ BİR KRİZ VAR'
 
Halkın iradesi ile seçilen vekil ve belediye eşbaşkanların cezaevinde olduklarını hatırlatan Kanşıray, “Tüm bunların yanında 16 yıllık AKP iktidarında ekonominin geldiği durumu görebiliyoruz. Hem siyasi anlamda hem de ekonomik anlamda ülkede bir kriz mevcut. AKP ve Cumhurbaşkanı yayınladıkları deklarasyonlarda ekonomiyi düzelteceklerini ve gençlere iş imkanları sağlayacaklarını söylüyorlar. Fakat 16 yıldır iktidarda olan bu hükümet her seçimden önce bunları söylüyor. Ama durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bu olumsuzlukların ortadan kalkması için ve akademinin, üniversitenin daha özgür olması için oyumu HDP’ye vereceğim” dedi.
 
MA / Mahmut Ruvanas