Şırnaklılardan Encu tepkisi: Seçim sandıklarını da kaldırsınlar

img

ŞIRNAK - Şırnaklılar, yüksek bir oy oranıyla Meclis’e gönderdikleri HDP’li Ferhat Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine, “Oy verdiklerimizin vekilliği düşürülecekse neden oy kullanıyoruz? Oy kullandığımız sandıkları da kaldırsınlar” sözleriyle tepki gösterdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın ardından kentin bir diğer vekili Ferhat Encu’nun da vekilliği önceki gün düşürüldü. 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere’ye bağlı Roboski köyünde savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda kardeşi Serhat Encu ile 19 yakınını kaybeden Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine daha önce hakkında verilen 4 yıl 7 ay 10 gün hapis ceza gerekçe gösterildi. Şırnaklılar, yüksek bir oy oranıyla Meclis’e gönderdikleri Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. 
 
‘BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ’
 
“Roboskili ailelerin gördükleri baskı ve zulümlere bir yenisi daha eklendi” diyen 56 yaşındaki Mehmet Kartal, kararı Şırnaklılara yapılmış bir hakaret olarak algıladıklarını vurguladı. Kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen Kartal, “Ferhat Encu yine de bizim vekilimizdir. Encu, 500 bin Şırnaklının vekilidir. Şırnaklılar bu haksızlığı kabul etmiyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 
 
‘OY KULLANDIĞIMIZ SANDIKLARI DA KALDIRSINLAR’
 
Daha önce vekillikleri düşürülen HDP’lileri hatırlatarak, bu durumun gülünç bir hal aldığını ifade eden 69 yaşındaki Ali Şahap ise, “Oy kullandığımız sandıkları da kaldırsınlar. Oy verdiğimiz siyasetçilerin vekilliği düşürülecekse neden oy kullanıyoruz?” diye sordu. Şahap, “Encu’nun vekilliğinin düşürülmesi, Türkiye’de adaletin keyfi olduğunun kanıtıdır. Adalet, seçmenden değil faşizmden yana olduğunu gösterdi” diye konuştu. 
 
‘BİZLERİ YOK SAYMAKTALAR’
 
70 yaşındaki Abdurrahman Baraç da, Encu’nun sürekli gerçekleri dile getirdiğinden dolayı hedef tahtasına konduğunu vurguladı. “Encu, AKP-MHP faşizmine biat etmediğinden dolayı tutuklanarak vekilliği düşürüldü” diyen Baraç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Biz onu vekil olarak seçtik. Bu kararla bizleri yok saymaktalar. Kürtlere karşı yapılan haksızlıklar bugün ortadadır. Herkesin gözü önünde bir kentin iradesi yok sayılmaktadır. Haksızlığa karşı sessiz kalınmamalı.”
 
‘OY VERMİŞ YURTTAŞLARIN İRADESİNE SALDIRIDIR’
 
Hiçbir partiden seçilenlerin vekilliklerinin düşürülmesinden yana olmadıklarını söyleyen 40 yaşındaki Ramazan Bayram ise, oy vermiş yurttaşların iradesine saldırı olduğunu ifade etti. Bayram, “Bu zulmü kabul etmiyoruz. Sadece Encu’nun değil, tüm Kürtlerin iradesi ayaklar altına alınmak isteniyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.